Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Εκκλησία της Αγγλίας ψηφίζει υπέρ των ευλογιών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Εκκλησία της Αγγλίας ψηφίζει υπέρ των ευλογιών για τα ομόφυλα ζευγάρια

- advertising -

Οι ιερείς της Εκκλησίας της Αγγλίας θα έχουν τη δυνατότητα να ευλογούν τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών σε μια βαθιά αλλαγή στη στάση της εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία μετά από μια ιστορική ψηφοφορία από το κυβερνών της σώμα.

Ύστερα από μία διαβούλευση που διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες, η εθνική συνέλευση της εκκλησίας, η Γενική Σύνοδος, υπερψήφισε την αλλαγή με 250 θετικές, έναντι 181 αρνητικών ψήφων. Η απόφαση έρχεται μετά από δεκαετίες διχασμού και διαφωνιών αναφορικά με την αποδοχή της ισότητας στον γάμο.

Ωστόσο, οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ όσων τάχθηκαν υπέρ της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ στον γάμο και όσους επιμένουν στην παραδοσιακή, βιβλική διδασκαλία, δείχνουν πως η αντιπαράθεση δεν τελειώνει εδώ.

-advertising-

Η σύνοδος συμφώνησε επίσης ότι η εκκλησία θα ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά που προκάλεσε στα LGBTQ+ άτομα. Χαιρέτισε την επικείμενη αναθεώρηση της απαγόρευσης των κληρικών να συνάπτουν πολιτικούς γάμους ομοφύλων και έναν κανόνα αγαμίας για τους κληρικούς σε σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι Συντηρητικοί κατάφεραν να τροποποιήσουν την πρόταση για να δηλώσουν ότι το δόγμα της εκκλησίας για τον γάμο – ότι είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας – παρέμεινε αμετάβλητο. Αν και οι προοδευτικοί ήταν απογοητευμένοι από την τροπολογία, μπορεί να ενθάρρυνε ορισμένους παραδοσιακούς να ψηφίσουν υπέρ της κύριας πρότασης.

Ο Τζάστιν Γουέλμπι, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, και ο Στίβεν Κότρελ, ο αρχιεπίσκοπος της Υόρκης, είπαν ότι ελπίζουν ότι η απόφαση σηματοδότησε μια «νέα αρχή» , λέγοντας: «Ήταν μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. ”

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώθηκε πως «για πρώτη φορά, η εκκλησία της Αγγλίας θα καλωσορίσει δημόσια, ανεπιφύλακτα και με χαρά τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια στην εκκλησία» αλλά τονίστηκε πως «συνεχίζει να έχει βαθιές διαφορές σε αυτά τα ζητήματα, που αγγίζουν την καρδιά της ανθρώπινης ταυτότητάς μας».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here