Αρχική CELEBRITIES Giorgio Armani: «Η βιομηχανία της μόδας βιάζει τις γυναίκες»

Giorgio Armani: «Η βιομηχανία της μόδας βιάζει τις γυναίκες»

- advertising -

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της φθινοπωρινής συλλογής της σειράς Emporio Armani στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, ο Giorgio Armani την περασμένη Παρασκευή τόνισε: “Ήρθε η ώρα να πω τι πιστεύω. Οι γυναίκες συνεχίζουν να βιάζονται από τους σχεδιαστές, από εμάς”.

«Αν μια κυρία περπατήσει στο δρόμο και βλέπει μια διαφήμιση με μια γυναίκα με το στήθος και τα οπίσθιά της σε πρώτο πλάνο και θέλει να είναι έτσι κι αυτή, αυτό είναι τρόπος βιασμού»

«Μπορείτε να βιάζετε μια γυναίκα με πολλούς τρόπους, είτε με το να την ρίχνετε στο υπόγειο ή υποδεικνύοντάς της να ντύνεται με ένα ορισμένο τρόπο»

-advertising-

O σχεδιαστής μετά απο αυτές τις δηλώσεις κατηγορήθηκε ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών,

Μετά τον σάλο αντιδράσεων ο οίκος μόδας επέστρεψε με μια δήλωση που επιχειρεί να εξηγήσει το σχόλιο του Armani. «Μπορώ να καταλάβω πώς σήμερα για τον Τύπο, θα μπορούσε να είναι μια σκληρή δήλωση. Εάν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω και να χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη για να εκφράσω ότι όλοι οι σχεδιαστές έχουν το καθήκον να σέβονται τις γυναίκες, θα το έκανα. Αλλά χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο για να προβοκάρω, στρέφοντας την προσοχή σε ένα θέμα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και που είναι κοντά στην καρδιά μου»

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here