Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Για τον Δεκέμβριο αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο  του Ζακ

Για τον Δεκέμβριο αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο  του Ζακ

- advertising -

Αναβολή της δευτεροβάθμιας δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για το φονικό λινστάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 ζήτησε η υπεράσπιση του μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος του είχε άλλη υπόθεση.

Η πρόεδρος της έδρας απαίτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παρίσταται ο συνήγορος αλλιώς το δικαστήριο θα ορίσει άλλον στη θέση του, προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη, η οποία διακόπηκε για τις15 Δεκεμβρίου του 2023.

Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την επιβολή της ποινής, καθώς του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής πριν καν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αίτηση αναίρεσης, η οποία θα δικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

-advertising-

Τόσο ο Χορταριάς όσο και ο κοσμηματοπώλης Σπυρίδων Δημόπουλος είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, και ο δεύτερος είναι ελεύθερος εκτίοντας ποινή σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας.

Παρών σήμερα στο δικαστήριο ήταν ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς ο πατέρας του νοσεί με ίωση και η μητέρα του είναι μαζί του.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Ιανουαρίου θα συζητηθεί το αίτημα της κ. Κωστοπούλου στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για την προκλητική αθώωση των αστυνομικών.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here