Αρχική CELEBRITIES Eurovision 2022: Ρατσιστική ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη

Eurovision 2022: Ρατσιστική ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη

- advertising -

Mετά το τέλος της δεύτερης πρόβας,στο Pala Olimpico η εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής Αμάντα Γεωργιάδη δέχτηκε μια άκομψη, ρατσιστική και άβολη ερώτηση από Πολωνό δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Ο δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί οι Έλληνες διοργανωτές επιλέγουν τα τελευταία χρόνια Ελληνίδες της ομογένειας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

«Είσαι Ελληνίδα αλλά και Νορβηγίδα. Κάποιες από τις προκατόχους σου δεν ήταν επίσης 100% Ελληνίδες, ήταν από Καναδά, Ολλανδία. Τι πιστεύεις για αυτή τη στρατηγική να φέρνουν πίσω οι διοργανωτές Ελληνίδες από όλον τον κόσμο;» «Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα;»ήταν η ερώτηση που έκανε ο ρεπόρτερ στην Αμάντα και την έφερε σε αμηχανία.

-advertising-

Η Αμάντα έμεινε άφωνη από αυτήν την ερώτηση και ήρθε εμφανώς σε αμηχανία, μέχρι που επενέβη η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, η οποία τόνισε ότι: «Πιστεύουμε πως η Αμάντα αλλά και οι άλλοι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αυτό που ενδιαφέρει είναι να αφήσουμε αυτά τα ταλέντα να λάμψουν».

Η Αμαντα Γεωργιάδη στη δεύτερη πρόβα της, όλα εξελίχθηκαν χωρίς απρόοπτα. Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Die Together» στο Pala Olimpico και η σκηνοθεσία που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, προσέγγισε σε μεγάλο βαθμό την «απουσία, φθορά και στεναχώρια»που κατά τον ίδιο ήταν και το ζητούμενο.

Η φετινή εμφάνιση της Ελλάδας διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η χρήση προηγμένης τεχνολογίας LED και τα σκηνικά, απέδωσαν την ατμόσφαιρα, που αποπνέουν οι στίχοι του τραγουδιού συνδυαστικά με την ερμηνεία της Αμάντας Γεωργιάδη.

«Η επιτυχημένη σκηνική παρουσίαση είναι αποτέλεσμα εντατικών προβών, μεθοδικής δουλειάς και απόλυτου συγχρονισμού ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες: Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ.

«Τα στοιχεία της μοναξιάς, της έλλειψης που δημιουργείται από έναν χωρισμό και της φθοράς που αμβλύνεται από τον χρόνο αποτυπώθηκαν μαγικά, καταλήγοντας σε ένα εκτυφλωτικό φως, που αντανακλά η ιστορία του “Die Together”, η οποία υμνεί την απόλυτη αγάπη.»

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here