Αρχική CELEBRITIES Demi Lovato: «Χρειαζόμαστε η εκπαίδευση για τον ιό του HIV να διδάσκεται...

Demi Lovato: «Χρειαζόμαστε η εκπαίδευση για τον ιό του HIV να διδάσκεται στα σχολεία»

- advertising -

Οι δηλώσεις του ράπερ DaBaby, ότι οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό του HIV «πεθαίνουν σε δύο, τρεις εβδομάδες» και για τα κουήρ άτομα, ότι «παίρνουν πίπες σε χώρους στάθμευσης.» προκάλεσαν την έκρηξη στο non-binary Demi Lovato που κατήγγειλε τον ράπερ DaBaby

«Τα σχόλια -που έχουν φτάσει τώρα σε εκατομμύρια ανθρώπους- επικεντρώνονται γύρω από το τροπάριο ότι οι κουήρ άντρες είναι ατίθασοι, βρώμικοι και γεμάτοι ασθένειες», δήλωσε.

«Ο HIV δεν είναι μια “ομοφυλοφιλική ασθένεια”. Για δεκαετίες, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων και HIV/AIDS ως δικαιολογία για να διαιωνίσουν επιβλαβείς, οδυνηρές και ψευδείς αφηγήσεις σχετικά με τα κουήρ άτομα.» 

-advertising-

Το Lovato επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το 23% των διαγνώσεων του HIV στις ΗΠΑ είναι σε ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Διαδίδοντας ένα τέτοιο στίγμα, δήλωσε το Lovato, ο DaBaby πυροδοτεί περαιτέρω φόβο και άγχος γύρω από τον ιό, επιδεινώνοντας την κατάσταση, μιας και ήδη ένας στους δέκα Αμερικανούς, που ζει με τον ιό του HIV, δεν το γνωρίζει καν.

«Χρειαζόμαστε την κουήρ ιστορία να διδάσκεται στο σχολείο», συνέχισε. «Χρειαζόμαστε η εκπαίδευση για τον ιό του HIV να διδάσκεται στα σχολεία. Πρέπει να συντρίψουμε το στίγμα για το τι είναι και τι δεν είναι το HIV/AIDS.»

Το ομοφοβικό ύφος του DaBaby σχολίασε και η Dua Lipa με ανάρτηση της στο instagram

«Είμαι έκπληκτη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του DaBaby», έγραψε στο Instagram η Lipa, η οποία συνεργάστηκε με τον DaBaby για το remix του «Levitating» του 2020.

«Πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμάστριες/στές μου γνωρίζουν πού βρίσκεται η καρδιά μου, και ότι είμαι 100% με τη ΛΟΑΤΚ κοινότητα. Πρέπει να συσπειρωθούμε για να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια γύρω από τον ιό HIV/AIDS.» 

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here