Αρχική COMMUNITY Athens Pride 2022: Στις 18 Ιουνίου η κεντρική μέρα εκδηλώσεων

Athens Pride 2022: Στις 18 Ιουνίου η κεντρική μέρα εκδηλώσεων

- advertising -

Η επιτροπή διοργάνωσης αποφάσισε η κεντρική μέρα εκδηλώσεων του φετινού Athens Pride να είναι η 18η Ιουνίου.Επίσης η επιτροπή διοργάνωσης όρισε ως Εβδομάδα Υπερηφάνειας (Pride Week) τις ημέρες 10 έως 17 Ιουνίου.

Όπως και το 2019 κεντρικό σημείο δράσεων θα είναι η πλατεία Συντάγματος,όπου θα στηθούν τα περίπτερα και θα είναι και σημείο αφετηρίας της πορείας του Athens Pride.

-advertising-

Η ανακοίνωση και το ανανεωμένο λογότυπο του Athens Pride

Με τον νέο χρόνο να ξεκινά, το Athens Pride δίνει στο λογότυπό του καινούρια ζωντάνια και κίνηση, ενισχύοντας την παρουσία μας στον ψηφιακό κόσμο και διεκδικώντας παράλληλα την ορατότητά μας στον δημόσιο χώρο.

Το ταξίδι ενός λογότυπου

Το 2008, το 4ο AthensPride, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, αποτέλεσε εκδήλωση-ορόσημο. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τήλου, ο αείμνηστος οραματιστής Τάσος Αλιφέρης, τέλεσε τους πρώτους πολιτικούς γάμους μεταξύ δύο ανδρών και δύο γυναικών, προκαλώντας την προσοχή του ευρύτερου κοινού. Για πρώτη φορά είδαμε την Παρέλαση μας να γίνεται σημαντικός πόλος έλξης με τη συμμετοχή του κόσμου να τετραπλασιάζεται!Ταυτόχρονα, το Athens Pride 2008 έκανε ριζικές αλλαγές με πιο αξιοσημείωτη την καθιέρωση του λογότυπού του, με τον Παρθενώνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το λογότυπο παρουσιάστηκε με μια εξίσου δυναμική αφίσα και το σύνθημα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!». Με αυτήν την αμφιλεγόμενη ιδιοποίηση, η ελληνική LGBTQI+ κοινότητα διεκδίκησε περήφανα και ισότιμα το δικαίωμά της στο πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της πόλης της Αθήνας και το πιο σημαντικό σύμβολο της εθνικής υπερηφάνειας.Ελάτε στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην ελληνική κοινωνία με υπερηφάνεια!

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here