Αρχική LIFESTYLE Άνδρες και λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Πώς να αποκτήσετε six pack

Άνδρες και λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Πώς να αποκτήσετε six pack

- advertising -

Κάποτε η κοιλιά στους άντρες θεωρούνταν ένδειξη καλοπέρασης, δεν τους απασχολούσε ιδιαίτερα και ήταν σε μεγάλο βαθμό κοινωνικά αποδεκτή, σε αντίθεση με αντίστοιχα θέματα των γυναικών.

Με το πέρασμα των ετών όμως, τη στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και με την επικράτηση διαφορετικών προτύπων ομορφιάς, η κοιλιά, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη λιποαποθήκη των ανδρών, έχει αρχίσει να απασχολεί τον ανδρικό πληθυσμό και δη τη νεολαία, που προσπαθεί όλο και περισσότερο να βελτιώσει την εμφάνισή της.

Ο γνωστός σκεμπές ή αλλιώς «μπυροκοιλιά», όπως είναι γνωστή, είναι πλέον πρόβλημα, όχι μόνο όμως για αισθητικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας. Μπορεί όμως να φτάσει κανείς από το… one pack στο six pack χωρίς χρόνια συστηματικής γυμναστικής και αυστηρής δίαιτας; Λύση υπάρχει και λέγεται λιποαναρρόφηση.

-advertising-

Ποιους ωφελεί και για ποιους δεν ενδείκνυται

Είναι όμως η λιποαναρρόφηση η απάντηση για όλες τις περιπτώσεις και ποιοι μπορούν να ωφεληθούν τελικά από αυτή;

Το λίπος διακρίνεται σε σπλαχνικό, δηλαδή αυτό που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά, και σε υποδερμικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Το σπλαχνικό λίπος δεν μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση, αφού είναι συνδεδεμένο με όργανα όπως το έντερο, αγγεία κτλ. Αντίθετα, το υποδόριο λίπος, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα, στα πλαϊνά της κοιλιάς ή και στο στήθος, μπορεί να αφαιρεθεί με τη λιποαναρρόφηση. Στόχος της διαδικασίας είναι να εξαχθεί το τοπικό πάχος και να βελτιωθεί η εικόνα του σώματος στο πλαίσιο της λιπογλυπτικής.

Η λιποαναρρόφηση είναι ιδανική επιλογή στην περίπτωση ανδρών που είναι κατά τα άλλα αδύνατοι, έχουν όμως τοπικό πάχος στην κοιλιά. Τους δίνεται έτσι η δυνατότητα μετά την επέμβαση να γυμναστούν και να αναδείξουν τους κοιλιακούς τους, βελτιώνοντας με λιγότερο κόπο τις σωματικές τους αναλογίες. Όσο για άνδρες με πιο γενικευμένο πάχος στην περιοχή της κοιλιάς και του θώρακα, είναι προτιμότερη η λιπογλυπτική όλων των περιοχών ταυτόχρονα.

Στη δε περίπτωση ατόμων με πολύ γυμνασμένο κοιλιακό τοίχωμα, όπου όμως δεν είναι τόσο διακριτοί οι κοιλιακοί μύες, προτείνεται η τεχνική του abdominaletching, δηλαδή χαράγματος/λιπογλυπτικής στην περιοχή των κοιλιακών, για να τονιστεί το six pack.

Η λιποαναρρόφηση όμως δεν αποτελεί λύση σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν έχουμε να κάνουμε με παχυσαρκία, δηλαδή το σωματικό βάρος είναι πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια, η λιποαναρρόφηση δεν είναι η κατάλληλη τεχνική προσέγγισης, διότι έχει σχετικά μικρό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου συνήθως υπερισχύει το σπλαχνικό λίπος έναντι του υποδόριου, είναι προτιμότερη πρώτα η απώλεια κιλών με δίαιτα ή με κάποια χειρουργική μέθοδο, όπως το γαστρικό bypass ή το δακτύλιο στομάχου, προτού γίνει οποιαδήποτε διορθωτική επέμβαση στην κοιλιά.

Σε άντρες που έχουν χάσει πολλά κιλά ή έχουν πολύ μεγάλη υπερλίπωση στην περιοχή της κοιλιάς, ο συνδυασμός της λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική είναι ιδανικός για να επανέλθει το κοιλιακό τοίχωμα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση

Στη διάθεση μας έχουμε πριν σύγχρονες μέθοδους λιποαναρρόφησης, όπως το Bodyjet και το Microaire. Με τις τεχνολογίες αυτές έχουμε μειώσει σημαντικά το χρόνο ανάρρωσης και έχει περιορίσει σε τέτοιο βαθμό τις μελανιές και τον πόνο που μπορεί κανείς να επιστρέψει στη δουλειά του και τις αθλητικές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως μετά το χειρουργείο.

Το Bodyjet είναι μια απόλυτα ατραυματική μέθοδος, κατά την οποία το λίπος αποδομείται και αφαιρείται με πολύ ήπιο και ελεγχόμενο τρόπο, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι διενεργείται υπό τοπική αναισθησία, χωρίς πλήρη νάρκωση. Το Microaire είναι μια υποβοηθούμενης παλλόμενης λιποαναρρόφησης, που επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια στους χειρισμούς και την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους με ασφάλεια.

Επίσης, μια σύγχρονη και ιδιαίτερη τεχνική είναι και αυτή του abdominaletching, δηλαδή της λιπογλυπτικής των κοιλιακών. Στην περίπτωση αυτή αναγνωρίζονται από πριν και μαρκάρονται οι γραμμώσεις των κοιλιακών μυών και στη συνέχεια γίνεται μια επιφανειακή λιποαναρρόφηση κατά μήκος των γραμμώσεων, ενισχύοντας έτσι το six pack. Εναλλακτικά, σε άτομα που οι κοιλιακοί δεν είναι τόσο γραμμωμένοι, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν six pack, υπάρχει η επιλογή, εκτός από την επιλεκτική λιπογλυπτική, να πραγματοποιηθεί έγχυση λίπους στα μεσοδιαστήματα των γραμμώσεων ή και μέσα στον μυ, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα μετά από μια επέμβαση λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, εφόσον όμως το άτομο αρχίσει να φροντίζει τη διατροφή του και υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με συστηματική άσκηση και γενικότερα υγιεινές συνήθειες. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πως το αποτέλεσμα που προσφέρει η λιποαναρρόφηση της κοιλιάς συνιστά κίνητρο για τους άνδρες να ασχοληθούν περισσότερο με την εμφάνιση του σώματός τους, που μπορεί επί χρόνια να υπονομευόταν από το τοπικό πάχος και την αδυναμία απώλειάς του.

INFO!

Πρόδρομος Παπαιωάννου

www.drpapaioannou.gr- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here