Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αλέξης Γεωργούλης: Για σοβαρά αδικήματα η καταγγελία στις βελγικές αρχές

Αλέξης Γεωργούλης: Για σοβαρά αδικήματα η καταγγελία στις βελγικές αρχές

- advertising -

Για σοβαρά αδικήματα σεξουαλικής φύσεως κατηγορείται σύμφωνα με πληροφορίες,ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για υπόθεση που χρονολογείται το 2020-2021. Η απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του και οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ευρω-ομάδας του ετέθη, το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του που φέρεται να αφορά σε σοβαρά αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

Έτσι λοιπόν, έγινε γνωστό πως η Ελένη Χρονοπούλου είναι η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση. Είναι δικηγόρος που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν αλλά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

-advertising-

Πρόκειται για καταγγελία που, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αφορά και υπόθεση κακοποίησης, δηλαδή και ξυλοδαρμό που φέρεται να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του γνωστοποίησε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία το μόνο που δήλωσε είναι ότι οι αρμόδιες βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και το ζήτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι διαδικασίες για άρση ασυλίας χρειάζονται χρόνο μέχρι να φτάσουν στην ολομέλεια, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθούν.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

πληροφορίες απο news247 & skai

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here