Shadow

Η FIFA απειλεί με κυρώσεις τις ομάδες που θα φορέσουν το περιβραχιόνιο OneLove στο Κατάρ

 Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ομάδες που σχεδίαζαν να φορέσουν ένα rainbow περιβραχιόνιο OneLove στο Παγκόσμιο Κύπελλο υποχώρησαν μετά την απειλή της FIFA με αθλητικές κυρώσεις.

Τα ΛOATKI+ δικαιώματα και η ασφάλεια των ατόμων στο τουρνουά έχει αναδειχθεί σε μεγάλο ζήτημα από τότε που η FIFA επέλεξε το Κατάρ – μια χώρα με ιστορία και κακοποίησης των queer μειονοτήτων – ως διοργανωτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Παρά, ωστόσο, τις προσπάθειες της FIFA να σταματήσει τις αντιδράσεις για την κατάσταση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στο Κατάρ, αρκετά άτομα είναι αποφασισμένα να μην κάνουν πίσω.

Ομάδες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Ουαλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, επρόκειτο να φορέσουν το περιβραχιόνιο στο χρώμα του ουράνιου τόξου για να υποστηρίξουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στο Κατάρ.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας φωτογραφήθηκαν πριν την έναρξη του πρώτου τους αγώνα,έχοντας καλυμμένα τα στόματά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ περιβραχιόνια (OneLove) που απαγορεύτηκαν από τη FIFA, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η γερμανική ομάδα έγραψε σε δήλωση της στο Twitter: «Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μας για να πάρουμε θέση για τις αξίες που κρατάμε στην εθνική ομάδα της Γερμανίας: τη διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Μαζί με άλλα έθνη, θέλαμε να ακουστεί η φωνή μας.

Το να μας αρνούνται το περιβραχιόνιο είναι το ίδιο με το να μας αρνούνται τη φωνή μας. Επιμένουμε στη θέση μας».

Η ομάδα πρόσθεσε ότι η διαμαρτυρία «δεν είχε να κάνει με μια πολιτική δήλωση» καθώς «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η FIFA «εκβίασε» τις συμμετέχουσες ποδοσφαιρικές ομάδες για να μη φορέσουν τα περιβραχιόνια της OneLove κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Δανία έχει προτείνει απόσυρσή της από τη FIFA μαζί με άλλα έθνη της UEFA, μετά τη διαμάχη για το περιβραχιόνιο #OneLove.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό όργανο ποδοσφαίρου έστειλε έξι αξιωματούχους στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας την ημέρα του αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ εναντίον του Ιράν και απείλησε με δραστικές κυρώσεις εάν οι παίκτες φορούσαν τα περιβραχιόνια διαμαρτυρίας.

Τώρα, οι Δανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη FIFA και είναι πρόθυμοι να συζητήσουν τη κίνηση με άλλα κράτη μέλη της UEFA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English