Shadow

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στην Ελλάδα

Αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται άνευ σημασίας και περνάει ασχολίαστο, για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη αλλαγή και ένα μήνυμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Mια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού ήταν ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης,. Υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναλαμβάνει στο υπουργείο Πολιτισμού τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για αναβάθμιση στον ίδιο ρόλο καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα.Έχει υπάρξει διευθυντής Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει εργαστεί σε Microsoft, V+O Communication, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Alpha TV, καθώς και στο ΕΛΙΑΜΕΠ και το Πανεπιστήμιο Harvard.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στις ευρωεκλογές του 2014. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το Ποτάμι το 2016.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς που προάγουν την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, όπως η ΕΛΕΠΑΠ και το Περιβολάκι. 

Από την 1η Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ο πρώτος που κατέχει αυτό το αξίωμα καθώς δεν προϋπήρχε αυτή η Γενική Γραμματεία. Στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου 2021, ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English