Shadow

ΣΥΡΙΖΑ – Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+: Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθεί ο/η Ζακ/Zackie Oh

Πριν τρία χρόνια όλα, όλες, όλοι παγώσαμε από τις εικόνες της άγριας, αναίτιας δολοφονίας του/της Ζακ/Zackie Oh στην οδό Γλάδστωνος στην Αθήνα.

Μιας δολοφονίας που έγινε από «καταστηματάρχες» που «προστάτευαν την περιουσία τους» στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συμβολή ανθρώπων που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, υποτίθεται, για να μας προστατεύουν. Και μπροστά στα αδιάφορα μάτια ενός πλήθους κόσμου, που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει.

Ακολούθησε μια καθημερινή επανάληψη της δολοφονίας του/της από τα ΜΜΕ, που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του/της και να ποτίσουν με ομοφοβικό και ρατσιστικό μίσος το κοινό τους.

Τρία χρόνια πέρασαν και οι δολοφόνοι του/της μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι και συνεχίζουν να σκορπούν ομοφοβικό δηλητήριο ατιμώρητοι, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν είναι ούτε καν κατηγορούμενοι.

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh και ο εμπαιγμός από την πλευρά του δικαστικού συστήματος συνεχίζεται. Μετά από προσφυγή της οικογένειας, η Εισαγγελέας Εφετών διατάζει την παραπομπή όλων όσων είχαν εμπλοκή και περαιτέρω ανάκριση. Όμως ο ίδιος ανακριτής, που είχε κρίνει ότι οι υπόλοιποι αστυνομικοί και ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, αναλαμβάνει ξανά την ανάκριση.

Η οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh δεν καλείται στην ανακριτική διαδικασία και δεν μπορεί να ζητήσει εξαίρεση του συγκεκριμένου ανακριτή.

Τρία χρόνια τώρα η μνήμη του του/της Ζακ/Zackie Oh μας στοιχειώνει και μας επιβάλλει να είμαστε στους δρόμους, μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

ΟΛΑ, ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ Έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δέγλερη 4, την Τετάρτη 20 Οκτώβρη στις 09:00 να απαιτήσουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΖΑΚ/ZACKIE ΟH!

Ο δικαστικός αγώνας βρίσκεται στην αρχή του και υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη. Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω fundraising που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh, είναι ακόμη εν ισχύ. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο.

Εμείς η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Σύριζα –Π.Σ. δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και αυτή η δίκη να έχει ως κατάληξη την δικαίωση του/της Ζακ/Zackie Oh. Για όσα, όσες, όσους θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, μπορούν να καταθέσουν χρήματα εδώ

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χρημάτων, δημιουργήθηκε με την εθελοντική συνδρομή καλλιτεχνών ένα προωθητικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English