Shadow

Στοιβαγμένοι στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες από το Πολυτεχνείο

Η αστυνομία εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο, όπως και στην Πολυτεχνειούπολη. Η παραβίαση των μέτρων για τη δημόσια υγεία είναι η κύρια κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι προσαχθέντες, τους οποίους όμως έχουν στοιβάξει όλους μαζί στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.
Την απαγόρευση της πορείας στο Πολυτεχνείο ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και σχεδόν ταυτόχρονα η αστυνομία εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο και προχώρησε σε προσαγωγές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν περισσότερα από εξήντα άτομα (68) και πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού» διαμήνυσε σήμερα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, επικαλούμενος την ανάλογη απόφαση που ελήφθη φέτος και τις εθνικές επετείους και για το Πάσχα, λόγω της πανδημίας.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικρατεί από χθες το βράδυ (με πάνω από 10 κλούβες στην περιοχή) έρχεται να επιβεβαιώσει και κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με την μαρτυρία υπήρξε προσαγωγή ενός ανθρώπου -σχεδόν αναίσθητου- που ήταν έξω από το Πολυτεχνείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Μπoγδάνου στο πλάι των αστυνομικών κατά της διάρκεια της επιχείρησης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε φροντίσει να «φτιάξει» κλίμα καταθέτοντας ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την πορεία του Πολυτεχνείου. Ο φωτογραφικός φακός (newsbeast.gr) τον συνέλαβε να παρουσιάζεται αυτοβούλως και να «επιθεωρεί» τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Κατηγορούνται για παραβίαση μέτρων κατά πανδημίας, όντας… στοιβαγμένοι 

Πολύ αργά σήμερα –ενδεχομένως και τα ξημερώματα– αναμένεται να απαγγελθεί το κατηγορητήριο προς τους προσαχθέντες, με την κυριότερη κατηγορία να είναι αυτή της παραβίασης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας (δηλαδή για τη νόσο Covid-19).

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Ομάδα Νομικής Βοήθειας που μετέβη στη ΓΑΔΑ, διαπίστωσε ότι δεκάδες προσαχθέντες βρίσκονται στοιβαγμένοι όλοι στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ώρα που κατηγορούνται ακριβώς για αυτόν τον λόγο!. Και μάλιστα, βρίσκονται σε έναν χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.

Οι δικηγόροι ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των προσαχθέντων, καθώς και  να υπάρξει καλύτερος αερισμός του χώρου. 

πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English