Shadow

Ο Αρχιεπίσκοπος Carl Bean,που ενέπνευσε τον ύμνο της Lady Gaga “Born This Way” πέθανε σε ηλικία 77 ετών

Ένας πρωτοπόρος στο LGBT+ εκκλησιαστικό κίνημα και ένας πρωτοπόρος ακτιβιστής του AIDS, ο Αρχιεπίσκοπος Carl Bean προσέλκυσε λεγεώνες υποστηρικτών με το περίφημο μάντρα του “Ο Θεός είναι αγάπη και η αγάπη είναι για όλους!”

Ηταν περισσότερο γνωστός στο Λος Άντζελες για την ίδρυση του Minority AIDS Project (MAP) και της Unity Fellowship Church of Christ, που ονομάστηκε η πρώτη μαύρη εκκλησία για άτομα LGBT+.

Σε μια δήλωση του Unity Fellowship Church Movement την Τρίτη (7 Σεπτεμβρίου) αναφέρεται ότι «έκανε μετάβαση στην αιώνια ζωή» μετά από μακρά ασθένεια.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Carl Bean εργάστηκε ακούραστα για την απελευθέρωση των υποαξιωμένων και για τους LGBTQ ανθρώπους της πίστης και με αυτόν τον τρόπο βοήθησε πολλούς σε όλο τον κόσμο να βρουν τον δρόμο της επιστροφής στην πνευματικότητα και τη θρησκεία», ανέφερε η εκκλησία.

Αναφορά στον Carl Bean είχε κάνει η  Lady Gaga κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο  Δυτικό Χόλυγουντ,τον Μάιο του 2021,όπου ο δήμαρχος Lindsey P. Horvath είχε τιμήσει την τραγουδίστρια με το “κλειδί της πόλης” για τα 10 χρόνια της κυκλοφορίας του αλμπουμ της.

«Το Born This Way, το τραγούδι και το άλμπουμ μου, ήταν εμπνευσμένο από τον Carl Bean, έναν γκέι μαύρο θρησκευτικό ακτιβιστή που κήρυξε, τραγούδησε και έγραψε για το« Born This Way »», έγραψε η Gaga στο Twitter μετά την τελετή. «Αξιοσημείωτο, το πρώτο έργο του ήταν το 1975, 11 χρόνια πριν γεννηθώ.

«Σας ευχαριστώ για δεκαετίες αμείλικτης αγάπης, γενναιότητας και ενός λόγου για να τραγουδήσετε. Όλοι μπορούμε λοιπόν να νιώσουμε χαρά, γιατί αξίζουμε τη χαρά. Επειδή αξίζουμε το δικαίωμα να εμπνεύσουμε ανοχή, αποδοχή και ελευθερία για όλους ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English