Shadow

Κορωνοϊός: Σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιος υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων»

«Απαιτούνται τολμηρές αλλά και γρήγορες πρωτοβουλίες», τόνισε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του προς τους πολίτες, σήμερα (Κυριακή), ανακοινώνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, στον δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι:

  • κινούνται προς και από την εργασία τους.
  • κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα 
  • επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα
  • όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους

Επίσης, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Τόνισε πως όλοι πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα μαζί τους, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους, τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός. 


Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις – Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί μια ειδική πλατφόρμα όπου οι πολίτες μέσω ενός πενταψήφιου αριθμού θα παίρνουν ειδική άδεια για να μετακινηθούν.

Συγκεκριμένα θα στέλνουν στον πενταψήφιο αριθμό, που θέλουν να πάνε – σε φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, φούρνο – και μόλις παίρνουν θετική απάντηση θα βγαίνουν εκτός σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο ο κρατικός μηχανισμός θα ελέγχει την κίνηση εκτός σπιτιού σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει διασπορά του ιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English