Shadow

Θεραπεία HPV και κονδυλωμάτων με LASER C02

Ο ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

Τα μικρά κονδυλώματα του πρωκτού αντιμετωπίζονται με φαρμακευτικές αλοιφές ή κρυοθεραπεία. Το ίδιο ισχύει και για κονδυλώματα που εμφανίζουν εκτεταμένη διασπορά στο περιπρωκτικό δέρμα. Καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από αφαίρεση και καυτηριασμό.

Πρώτα, πρέπει να γίνει πρωκτοσκόπηση για να αποκλειστεί η ύπαρξη κονδυλωμάτων μέσα στον πρωκτό. Τα κονδυλώματα πρωκτού πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά επειδή μπορεί να μεγαλώσουν ή να υποστούν καρκινωματώδη εξαλλαγή. Πριν από οποιαδήποτε επέμβαση ή ενδοσκόπηση καλό είναι να προηγείται η κυτταρολογική εξέταση του πρωκτού για την ανεύρεση προκαρκινωματωδών δυσπλασιών.

Τα εσωτερικά κονδυλώματα του αυλού του πρωκτού αντιμετωπίζονται μόνο με αφαίρεση ή καυτηριασμό, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται και η πρωκτοσκόπηση στο ιατρείο του ειδικού χειρουργού- πρωκτολόγου. Ο καυτηριασμός των κονδυλωμάτων του πρωκτού (εσωτερικών ή εξωτερικών) γίνεται πάντοτε πάντοτε με την πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας υπό μεγέθυνση και χρήση ειδικών χρωστικών. Εκτός από τα εμφανή κονδυλώαματα, με την πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας μπορούμε να διαγνωσουμε  μικροσκοπικές δυσπλαστικές αλλοιώσεις του HPV πέραν των κονδυλωμάτων και να παρουμε βιοψία εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

Με την πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας ανακαλύπτονται και εξαχνώνονται και μικρότερες σε μέγεθος αλλοιώσεις, που θα ξέφευγαν στην επισκόπηση με γυμνό μάτι και η θεραπεία ειναι τελικά πολύ πιό αποτελεσματική.

Πολύ συχνά στην θεραπεία των κονδυλωμάτων του πρωκτού χρησιμοποιούμε laser CO2.  Η χρήση ακτίνων laser CO2  ειναι εντελώς ατραυματική επιεδή οι ακτίνες laser  διεισδύουν σε ενα βάθος 0,1 mm μέσα στο δερμα. Οι ακτίνες laser CO2 κάνουν ταυτόχρονα αιμόσταση, οπότε η εξάχνωση  γίνεται με ιδαίτερη ακρίβεια και ειναι εντελώς ατραυματική.

Οι περισσότερες περιπτώσεις κονδυλωμάτων πρωκτού αντιμετωπίζονται άμεσα στο “Χειρουργικό Ιατρείο Πρωκτού”, επειδή ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που υπάρχει δεν διατίθεται σε άλλα κέντρα.

Η επανεξέταση μετά από έξι εβδομάδες περίπου είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της πιθανής επανεμφάνισης των κονδυλωμάτων πρωκτού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφεύγουμε αλοιφές με κορτιζόνη εάν δεν έχουν αντιμετωπισθεί τα κονδύλωματα πρωκτού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English