Shadow

Ελβετία: Δημοψήφισμα για τον «γάμο για όλους»

H Ελβετία θα ψηφίσει αν τα ζευγάρια ιδίου φύλου μπορούν να παντρεύονται, αφότου πολέμιοι των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων αιτήθηκαν τη διεξαγωγή ενός δεσμευτικού δημοψηφίσματος.

Το αίτημα για το δημοψήφισμα συγκέντρωσε περισσότερες από 61.000 έγκυρες υπογραφές, έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή καγκελαρία σε μία ανακοίνωση.

Επομένως, η ελβετική κυβέρνηση επικύρωσε ότι οι επικριτές του νόμου συγκέντρωσαν επαρκή στήριξη για να ζητήσουν τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, βάσει του συστήματος άμεσης δημοκρατίας της χώρας. Τον Μάιο θα ορίσει μια ημερομηνία για το δημοψήφισμα, που θα μπορούσε να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, το νωρίτερο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου.

Οι πολέμιοι του νόμου κάνουν λόγο για «ψεύτικους γάμους» και υποστηρίζουν ότι μονάχα ένας άνδρας και μια γυναίκα μπορούν να παντρευτούν.

Δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Pink Cross το 2020, κατέδειξε ότι το 80% των Ελβετών στηρίζει τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, υπονοώντας ότι ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ ακόμα κι αν αποτελέσει αντικείμενο ενός δημοψηφίσματος.

Στην Ελβετία, οι περισσότεροι νόμοι και άλλες διατάξεις που ψηφίζονται από το κοινοβούλιο τίθενται σε ισχύ χωρίς ο λαός να καλείται να εκφράσει την άποψή του. Όμως, ένα δημοψήφισμα είναι δυνατό, όταν οι πολίτες που αντιτίθενται σε ορισμένες αποφάσεις συγκεντρώσουν 50.000 έγκυρες υπογραφές σε διάστημα 100 ημερών, μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως του νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English