O δημοφιλής παρουσιαστής και επιχειρηματίας Φώτης Σεργουλόπουλος,καλεσμένος της εκπομπής TikTok του Αντώνη Σρόιτερ μίλησε για την σεξουαλικότητά του, τον γιο του, την τεκνοθεσία, τους φίλους του, το ελληνικό #metoo, την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
«Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;».
«Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας. Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι; Εγώ βγήκα από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο; »
Σχολίασε παράλληλα την ενέργεια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να τοποθετήσει την σημαία του ουράνιου τόξου σε έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη, αντικαθιστώντας το λάβαρο της επανάστασης «Ενας καλλιτέχνης μπορεί να χρησιμοποιήσει την τέχνη του χωρίς να υπάρχει βεβήλωσης».
«Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά. Τα παιδιά δεν έχουν λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει, δε θα τον αφήσω, δεν θέλω. Μπορεί ο κάθε δήμος να φτιάξει ένα μνημείο όπου οι καλύτεροι μαθητές θα πηγαίνουν να καταθέτουν στεφάνια, να βγει και ένας λόγος και τελείωσε» τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος αφήνοντας αιχμές για τους φετινούς εορτασμούς ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει και καλύτερα.
Για το αν έχει υπάρξει ο ίδιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απάντησε αρνητικά.
«Εμένα; Όχι, προσωπικά δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Αν μου γινόταν μπορεί να μην μιλούσα, μπορεί να το βούλωνα, γιατί μπορεί να σκεφτόμουν ότι δεν θα έβρισκα το δίκιο μου, γιατί μπορεί να ήθελα πολύ αυτή τη δουλειά. Δεν θα μιλούσα, θα το έτρωγα».