Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Φυλάκιση σε ακροδεξιό νεοναζί από το Νιούκαστλ

Φυλάκιση σε ακροδεξιό νεοναζί από το Νιούκαστλ

- advertising -

Τη φυλάκιση τεσσάρων ετών σε νεοναζί προπαγανδιστή, που ήθελε να εξοντωθούν οι ομοφυλόφιλοι, οι Εβραίοι και οι μη λευκοί άνθρωποι αποφάσισε το δικαστήριο.

Ο Luke Hunter, από το Νιούκαστλ, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης από το δικαστήριο του Leeds Crown την περασμένη Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου), αφού παραδέχθηκε επτά κατηγορίες σε βάρος του, για ενθάρρυνση της τρομοκρατίας και για διάδοση τρομοκρατικών δημοσιεύσεων.

Ο 23χρονος ήταν βασική προσωπικότητα διαδικτυακού νεοναζιστικού κινήματος, συνδεδεμένο με την -τώρα πια- απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση Feuerkrieg Division (FKD).

-advertising-

Σύμφωνα με το Counter Terrorism Policing Network του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Hunter ήταν «επίμονος και παραγωγικός στις προσπάθειές του να προωθήσει την  ακροδεξιά τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες και λογαριασμούς για να διαδώσει την ιδεολογία του μίσους του και να ενθαρρύνει άλλους να κάνουν το ίδιο.»

Ο νεοναζί “δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαδίδει τις άθλιες θεωρίες του περί λευκής ανωτερότητας, καθώς και τις αντισημιτικές και ομοφοβικές απόψεις του” , αναφέρει η αστυνομία, σημειώνοντας ότι το έργο του “είχε σημαντική διαδικτυακή εμβέλεια, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.” 

Το κανάλι του στο Telegram, όπου ανέβαζε δοξαστικά σχέδια βομβιστών και δολοφόνων, προσέλκυσε περισσότερους από 1.200 συνδρομητές.

Η αντι-εξτρεμιστική ομάδα Hope Not Hate, η οποία παρακολουθεί τον διαδικτυακό εξτρεμισμό, αναφέρει ότι ο Hunter «παρήγαγε εκατοντάδες ώρες podcast, πλήθος γραφικών σχεδίων και δεκάδες φασιστικά βίντεο» που προωθούσε από τις σελίδες και τους λογαριασμούς του σε Twitter, YouTube, Instagram και στις εφαρμογές Telegram και Discord.

Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο μετά από έρευνα για ακροδεξιά τρομοκρατία. Στην έρευνα στο σπίτι του Hunter βρέθηκαν ναζιστικά αναμνηστικά, κείμενα για τη λευκή ανωτερότητα, εγχειρίδια στρατιωτικής εκπαίδευσης, και οδηγούς για αντάρτικους πολέμους.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here