Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Το New Hampshire επιτρέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Το New Hampshire επιτρέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

- advertising -

Το New Hampshire καταργεί την ιατρική απαίτηση, για άτομα που υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση του δείκτη φύλου τους στις κρατικές ταυτότητες, διευκολύνοντας σημαντικά τα τρανς άτομα να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, που να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την ταυτότητά τους.

Βάσει της νέας πολιτικής που εφαρμόστηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του New Hampshire και από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα άτομα που επιθυμούν να διορθώσουν τον δείκτη φύλου τους στην άδεια οδήγησης, ή σε άλλες μορφές ταυτότητας, δε θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύουν «από ιατρική αρχή» ότι είναι τρανς ή non-binary, σύμφωνα με το Boston Spirit Magazine.

Η αλλαγή δρομολογήθηκε μετά από ένα non-binary φοιτητ@, το Rho, το οποίο είχε επιδιώξει να διορθώσει τον δείκτη φύλου στην άδεια οδήγησης σε “X”. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τον νομικό οργανισμό ΛΟΑΤΚ υπεράσπισης Legal Advocates and Defenders (GLAD), οι αρχές φαίνεται πως κατάλαβαν ότι η ιατρική απαίτηση είναι ένα άσκοπο δύσκολο εμπόδιο. Εκτός από δαπανηρή και συγκεχυμένη, είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τα τρανς άτομα, που είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω σε φυλομετάβαση.

-advertising-
- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here