Shadow

Το Grindr κινδυνεύει με πρόστιμο 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων για πώληση δεδομένων χρηστών σε διαφημιστές

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Νορβηγίας δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων Νορβηγικών κορωνών στο Grindr, λόγω παράνομης αποκάλυψης δεδομένων χρηστών σε διαφημιστικές εταιρείες.

Μέχρι στιγμής η γνωστή dating εφαρμογή δεν έχει σχολιάσει τη δήλωση, ούτε έχει απαντήσει σε σχετικό ερώτημα από το πρακτορείο Reuters.

«Το προκαταρκτικό μας συμπέρασμα είναι ότι οι παραβιάσεις είναι πολύ σοβαρές», ανέφερε η Νορβηγική υπηρεσία σε δήλωση της, ανακοινώνοντας το τεράστιο πρόστιμο, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% των εκτιμώμενων παγκόσμιων ετήσιων εσόδων του Grindr.

Το Grindr έχει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να απαντήσει στις κατηγορίες. Στη συνέχεια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων θα λάβει την τελική της απόφαση στην υπόθεση.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης (GDPR) καθορίζει κατευθυντήριες γραμμές για τη συλλογή, την επεξεργασία και την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στη Νορβηγία.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών (NCC)  δήλωσε ότι η Grindr κοινοποίησε λεπτομερή δεδομένα χρηστών σε τρίτα μέρη που εμπλέκονται στη διαφήμιση, αλλά και τις IP διευθύνσεις χρηστών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ευρεία κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων μπορεί να θέσει ζήτημα ασφάλειας, εάν οι χρήστες βρίσκονται σε χώρες, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, ανέφερε το NCC.

Σε ανακοίνωσή του, το NCC χαιρέτισε την απόφαση να επιβληθεί πρόστιμο στον Grindr. Αναγνώρισε μάλιστα την κίνηση αυτή ως ιστορική νίκη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English