Shadow

Το Ιράν αναγκάζει τα γκέι άτομα σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου για να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία

Το Ιράν κατηγορείται ότι υποχρεώνει γκέι άνδρες σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου ώστε «να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία απ΄τη χώρα».

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στο Ιράν το 1987, τα τρανς άτομα πρέπει να περάσουν απ΄τη διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου τους.

Η ομοφυλοφιλία, επίσης, εξακολουθεί να είναι παράνομη, με τα LGB άτομα συχνά να υποβάλλονται σε τρομακτικές δημόσιες εκτελέσεις αν γίνει γνωστή η σεξουαλικότητα τους.

Σύμφωνα με τη “The Sun”, LGBT ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αρκετές από τις επεμβάσεις “επαναπροσδιορισμού φύλου” γίνονται σε γκέι άτομα, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού προγράμματος με στόχο να “καταπολεμηθεί η ομοφυλοφιλία” στη χώρα.

Ο Σάντι Αμιν, LGBT ακτιβιστής που γεννήθηκε στο Ιράν, δήλωσε ότι το ομοφοβικό καθεστώς του Ιράν ελέγχεται από θρησκευτικούς εξτρεμιστές που θεωρούν ότι είναι η ομοφυλοφιλία είναι «ασθένεια». Πιστεύουν, επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί είναι μέσω αυτών των επεμβάσεων.

“Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αν είσαι ομοφυλόφιλος άνδρας, η ψυχή σου είναι γυναικεία κι γι΄αυτο θα πρέπει να αλλάξει και το σώμα σου”, δήλωσε ο Αμίν.

“Πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσουν την ύπαρξη των γκέι.”

“Το καθεστώς δίνει στα γκέι άτομα δύο επιλογές – να συλληφθούν ως ομοφυλόφιλοι και να τιμωρηθούν με κίνδυνο να εκτελεστούν ή να περάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία”.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 4.000 επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου γίνονται στο Ιράν κάθε χρόνο.

πηγή antivirus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English