Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Το Ιράν αναγκάζει τα γκέι άτομα σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου για να...

Το Ιράν αναγκάζει τα γκέι άτομα σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου για να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία

A man is listening the speeches while holding a rainbow flag, during the demonstration Not gay enough, in The Hague, on November 26th, 2019. (Photo by Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto via Getty Images)
- advertising -

Το Ιράν κατηγορείται ότι υποχρεώνει γκέι άνδρες σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου ώστε «να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία απ΄τη χώρα».

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στο Ιράν το 1987, τα τρανς άτομα πρέπει να περάσουν απ΄τη διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου τους.

Η ομοφυλοφιλία, επίσης, εξακολουθεί να είναι παράνομη, με τα LGB άτομα συχνά να υποβάλλονται σε τρομακτικές δημόσιες εκτελέσεις αν γίνει γνωστή η σεξουαλικότητα τους.

-advertising-

Σύμφωνα με τη “The Sun”, LGBT ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αρκετές από τις επεμβάσεις “επαναπροσδιορισμού φύλου” γίνονται σε γκέι άτομα, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού προγράμματος με στόχο να “καταπολεμηθεί η ομοφυλοφιλία” στη χώρα.

Ο Σάντι Αμιν, LGBT ακτιβιστής που γεννήθηκε στο Ιράν, δήλωσε ότι το ομοφοβικό καθεστώς του Ιράν ελέγχεται από θρησκευτικούς εξτρεμιστές που θεωρούν ότι είναι η ομοφυλοφιλία είναι «ασθένεια». Πιστεύουν, επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί είναι μέσω αυτών των επεμβάσεων.

“Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αν είσαι ομοφυλόφιλος άνδρας, η ψυχή σου είναι γυναικεία κι γι΄αυτο θα πρέπει να αλλάξει και το σώμα σου”, δήλωσε ο Αμίν.

“Πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσουν την ύπαρξη των γκέι.”

“Το καθεστώς δίνει στα γκέι άτομα δύο επιλογές – να συλληφθούν ως ομοφυλόφιλοι και να τιμωρηθούν με κίνδυνο να εκτελεστούν ή να περάσουν απ΄αυτή τη διαδικασία”.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 4.000 επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου γίνονται στο Ιράν κάθε χρόνο.

πηγή antivirus

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here