Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Τζο Μπάιντεν : Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ατόμων LGBTQ+ να...

Τζο Μπάιντεν : Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ατόμων LGBTQ+ να αγαπούν ανοιχτά

- advertising -

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε στους παγκόσμιους ηγέτες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη, όπου μίλησε για την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων LGBTQ+ σε όλο τον κόσμο.

«Όλοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων ώστε να μπορούν να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά χωρίς φόβο», είπε ο Μπάιντεν.

«Καθώς συνεχίζουμε τη διπλωματία σε όλους τους τομείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπιστούν τις δημοκρατικές αξίες που βρίσκονται στην καρδιά αυτού που είμαστε ως έθνος και λαός – ελευθερία, ισότητα, ευκαιρίες και πίστη στα καθολικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ” αυτός πρόσθεσε.

-advertising-

Στην ομιλία του, ο Μπάιντεν μίλησε συγκεκριμένα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων LGBTQ+ στην Τσετσενία και το Καμερούν.

Για χρόνια, οι αρχές της Τσετσενίας έχουν οργανώσει – μερικές φορές θανατηφόρες – καταστολές κατά των LGBTQ+ ατόμων στη ρωσική δημοκρατία. Νωρίτερα φέτος το ρωσικό δίκτυο LGBT ανέφερε ότι οι Τσετσένοι άνδρες επέστρεψαν με τη βία έναν άνδρα στη δημοκρατία από τη Μόσχα και τον ανέκριναν για άτομα LGBTQ+ στην περιοχή.

Η Human Rights Watch ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι αρχές στο Καμερούν είχαν συλλάβει, ξυλοκοπήσει ή απειλήσει περίπου 24 άτομα για φερόμενες συμμετοχές σε συμπεριφορές του ίδιου φύλου ή μη συμμόρφωση του φύλου. Η οργάνωση σημείωσε ότι ένα άτομο αναγκάστηκε να κάνει τεστ HIV και πρωκτική εξέταση.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here