Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σφοδρές αντιδράσεις για την ανάκληση απόφασης της ΠτΔ να βραβεύσει ήρωα –...

Σφοδρές αντιδράσεις για την ανάκληση απόφασης της ΠτΔ να βραβεύσει ήρωα – διασώστη προσφύγων

- advertising -

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας να ανακαλέσει την βράβευση του ήρωα διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου, έπειτα από… κυβερνητικές -όπως φαίνεται- παρεμβάσεις.

Μάλιστα, ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε επικοινωνήσει με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο και τον είχε ειδοποιήσει ότι επρόκειτο να παρασημοφορηθεί από την Πρόεδρο με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, (όπως είχε δημοσιεύσει χθες και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν εκείνος που ενημέρωσε μέσω social media ότι ο Ιάσονας Αποστολόπουλος «ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί», χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας»!

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, έχει βραβευτεί από τον δήμαρχο του Παλέρμου για την ανθρωπιστική του δράση, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

-advertising-

Πράγματι, η παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου που έχει διακριθεί διεθνώς για την πολύτιμη συνεισφορά του στη διάσωση προσφύγων, ακυρώθηκε καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος στο tvxs: «Μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι “με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου”».

Αυτή η συνεχής υποχωρητικότητα της εγγυήτριας του πολιτεύματος στις διάφορες κυβερνητικές παρεμβάσεις έχει κάνει σήμερα από το πρωί τα social media να «βοούν».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here