Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Περισσότερα από 30 παιδιά άκουσαν το παραμύθι από τα χείλη της drag...

Περισσότερα από 30 παιδιά άκουσαν το παραμύθι από τα χείλη της drag queen, RawBee Candles

- advertising -

Περισσότερα από 30 παιδιά άκουσαν το παραμύθι «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»από τα χείλη της drag queen RawBee Candles, το απόγευμα της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών «τόσο οι γονείς όσο και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που σχεδίασαν τη δράση εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα».

Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, υπεύθυνος της εκδήλωσης από το Thessaloniki Pride δήλωσε: «Η επιτυχία της δράσης φαίνεται στα μάτια των παιδιών και στον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετέχουν. Αυτή είναι για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας στήριξαν μαζικά, και υποσχόμαστε να επαναλάβουμε την εκδήλωση και για τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα αναμονής μας. Επίσης ευχαριστούμε τους χώρους που προσφέρθηκαν να στεγάσουν αυτή την πρωτοβουλία, τόσο τον αρχικό όσο και τον τελικό, αλλά και τα άτομα και τις συλλογικότητες και τους φορείς, που στάθηκαν αλληλέγγυα δίπλα μας και συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα».

-advertising-

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις μέρες των γιορτών, που τα παιδιά και τα παιχνίδια τους έχουν την τιμητική τους, το «Thessaloniki Pride» και οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» διοργάνωσαν χτες Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, στις 17:00 μια δράση γι’ αυτά. Σκοπός ήταν μέσα από το παραμύθι να αμφισβητηθούν οι απολιθωμένες αντιλήψεις ότι τα χρώματα και τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένο φύλο και να επιτραπεί στα παιδιά να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους, χωρίς να γεμίζουν με ενοχές, γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο παιχνίδι.

Η εκδήλωση έτυχε ευρείας δημοσιότητας χάρη σε αντιδράσεις ακραίων κύκλων, πράγμα που ωστόσο στάθηκε αφορμή να στείλει η ελληνική οικογένεια ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της πρωτοβουλίας. Η διαστρέβλωση του μηνύματος από γνωστούς ακροδεξιούς, που δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για πολιτικά οφέλη, απειλώντας την ασφάλεια της εκδήλωσης και στοχοποιώντας τους εμπλεκόμενους φορείς, δε στάθηκε ικανή να αποτρέψει τριπλάσιες εν τέλει δηλώσεις συμμετοχής από όσες μπορούσε να φιλοξενήσει ο χώρος.

Για το λόγο αυτό, αλλά και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της, η εκδήλωση μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση. Όπως δήλωσε η Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρος των  «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο»: «Δε φοβόμαστε για την ασφάλεια της εκδήλωσης, γιατί έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να εκθέσουμε τα παιδιά στην ευαίσθητη αυτή ηλικία στην προπαγάνδα και το παραλήρημα μίσους. Δεν επιτρέπουμε μια γιορτινή εκδήλωση να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης από ανθρώπους που σπέρνουν τη διχόνοια στην κοινωνία. Το πρώτο μας μέλημα είναι τα παιδιά μας, σε αντίθεση με τους αυτόκλητους προστάτες τους, που δε διστάζουν να δημιουργούν κλίμα έντασης σε ένα χώρο με παιδική παρουσία».

Περισσότερα από 30 παιδιά παρακολούθησαν τελικά την εκδήλωση, συμμετέχοντας ενεργά και ακούγοντας το παραμύθι από τα χείλη της drag queen RawBee Candles. Τόσο οι γονείς όσο και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που σχεδίασαν τη δράση εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα. Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, υπεύθυνος της εκδήλωσης από το Thessaloniki Pride δήλωσε: «Η επιτυχία της δράσης φαίνεται στα μάτια των παιδιών και στον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετέχουν. Αυτή είναι για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας στήριξαν μαζικά, και υποσχόμαστε να επαναλάβουμε την εκδήλωση και για τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα αναμονή μας. Επίσης ευχαριστούμε τους χώρους που προσφέρθηκαν να στεγάσουν αυτή την πρωτοβουλία, τόσο τον αρχικό όσο και τον τελικό, αλλά και τα άτομα και τις συλλογικότητες και τους φορείς, που στάθηκαν αλληλέγγυα δίπλα μας και συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα».

Για την επανάληψη αυτής ή και παρόμοιας εκδήλωσης το κοινό θα ενημερωθεί με νέα ανακοίνωση».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here