Shadow

Ο Ερυθρός Σταυρός προτείνει τη χαλάρωση της νομοθεσίας σχετικά με τη δωρεά αίματος από ομοφυλόφιλους

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός καλεί τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να διευκολύνει την πολιτική του για τη δωρεά αίματος από άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, ο FDA απαγόρευε σε άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες να δωρίζουν αίμα.

Αν και η απαγορευση αυτή δεν ισχύει, ένας άνδρας που κάνει σεξ με άλλους άνδρες, πρέπει να απέχει τουλάχιστον 12 μήνες από το σεξ για να συμμετέχει στη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Τώρα, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός προτείνει τη μείωση της περιόδου αποχής σε 3 μήνες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά.

“Ως ένα βήμα επιστημονικής βάσης, ο Ερυθρός Σταυρός ενθαρρύνει τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου αναβολής για άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες (MSM) από δώδεκα σε τρεις μήνες”, αναφέρει σε δήλωσή ο Ερυθρός Σταυρός. “Αυτό συμβαδίζει με τις πολιτικές αλλαγές που έχουν γίνει από αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και της Μεγάλης Βρετανίας. Υποστηρίζουμε επίσης την εκτεταμένη χρήση των νέων τεχνολογιών για να εργαστούμε για την εξάλειψη των διακρίσεων”.

Πέρυσι, ο Αμερικανικός  Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε κρίσιμη έλλειψη αίματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English