Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία

- advertising -

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέσπισε και επίσημα μια σειρά τροπολογιών κατά της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, που απαγορεύουν την ισότητα στον γάμο, αλλά και το δικαίωμα των τρανς ατόμων στην τεκνοθεσία.Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές αυτές τροπολογίες εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο μετά από ένα εθνικό δημοψήφισμα, με πάνω από το 77% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ τους. 

Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές τροπολογίες εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε εθνικό δημοψήφισμα, με πάνω από το 77% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων.

Οι τροπολογίες αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την αντί-ΛΟΑΤ+ ρητορική.

-advertising-

Η εκστρατεία υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων ήταν ιδιαίτερα προσβλητική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Χαρακτηριστική ήταν διαφήμιση που είχε κυκλοφορήσει στο YouTube (αργότερα η πλατφόρμα την κατέβασε), παρουσιάζοντας τα γκέι άτομα με κακοποιητικό τρόπο. Η διαφήμιση με τίτλο “Γιατί οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι σημαντικές” έθετε το ερώτημα εάν “αυτή είναι η Ρωσία που επιλέγετε”.

Ο Πούτιν ακολουθεί ανενόχλητος μια σειρά από αντί – ΛΟΑΤ+ πολιτικές, οι οποίες έρχονται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα,με τη ζωή των μελών της ΛΟΑΤ+ κοινότητας να είναι χειρότερη απο ποτέ.

Οι καθηγητές σχολείων στην Αγία Πετρούπολη πρόσφατα έλαβαν εντολή να ελέγξουν τα social media των μαθητών τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε σύμβολα υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here