Shadow

«Να δείξουμε ξεκάθαρα την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στην κοινή επιστολή που του έστειλαν ο Δημ. Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, και η Καταρίνα Μπάρλεϊ, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρμόδια για την πολιτική πληροφόρησης, τον Τύπο και τις σχέσεις με τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των Γραφείων Διασύνδεσης, αναφορικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”) στις 17 Μαΐου.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, οι δύο Αντιπρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου ζητούσαν από τον Πρόεδρο Σασόλι να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί η παράδοση και θα εμφανιστεί η σημαία με το ουράνιο τόξο σε όλα τα κτίρια και τα γραφεία Διασύνδεσης του Ευρωκοινοβουλίου ανά τον κόσμο.

Όπως επεσήμαναν στην επιστολή τους, «η εμφάνιση της σημαίας με το ουράνιο τόξο στους χώρους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα Γραφεία Διασύνδεσης είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ξεκάθαρα την υποστήριξη του Κοινοβουλίου στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εντός της ΕΕ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά το σχετικό ψήφισμα του περασμένου μήνα, αποτελεί επίσης μία ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουμε δημόσια ότι η ΕΕ είναι μια «Ελεύθερη Ζώνη» για τους ΛΟΑΤΚΙ και να επαναβεβαιώσουμε τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με τα δικαιώματά τους».

Δεν παρέλειπαν τέλος να αναφερθούν στην θετική και υποστηρικτική στάση του Προέδρου Σασόλι σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας την περασμένη χρονιά και παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή (μεταφρασμένη στα ελληνικά):

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι  

Με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να υποστηρίξετε την πρόταση για να υψωθεί η σημαία με το ουράνιο τόξο στις τρεις θέσεις εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και σε όλα τα Γραφεία Διασύνδεσής του ανά τον κόσμο, προκειμένου να εορταστεί η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”) στις 17 Μαΐου.

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας,  Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”) αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός ευαισθητοποίησης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και η εμφάνιση της σημαίας με το ουράνιο τόξο έχει γίνει παράδοση στην Ευρώπη, όχι μόνο στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η εμφάνιση της σημαίας με το ουράνιο τόξο στους χώρους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα Γραφεία Διασύνδεσης είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ξεκάθαρα την υποστήριξη του Κοινοβουλίου στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εντός της ΕΕ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά το σχετικό ψήφισμα του περασμένου μήνα, αποτελεί επίσης μία ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουμε δημόσια ότι η ΕΕ είναι μια «Ελεύθερη Ζώνη» για τους ΛΟΑΤΚΙ και να επαναβεβαιώσουμε τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με τα δικαιώματά τους. Τα τελευταία χρόνια τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής, του Συμβουλίου καις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (‘’ΕΥΕΔ’’), ύψωσαν σημαίες και φώτισαν τα κτίριά τους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας,  Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (“IDAHOBIT”).

Πέρυσι χάρη στην υποστήριξή σας και παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να εμφανίσουμε τη σημαία με το ουράνιο τόξο στις τρεις θέσεις εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και στην πλειονότητα των Γραφείων Διασύνδεσης. Θα θέλαμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι αυτή η παράδοση θα διατηρηθεί και φέτος, κάτι που συνδέεται σαφώς και με τον στόχο για ενίσχυση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ στην ΕΕ και παγκόσμια, όπως περιγράφεται και στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα 2020-2025.

Η υποστήριξή σας στην πρωτοβουλία αυτή θα είναι πολύτιμη. Παραμένουμε, όπως πάντα, στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημούλης, Καταρίνα Μπάρλεϊ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English