Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Νέα Υόρκη: Θάνατος νοσηλευτή λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Νέα Υόρκη: Θάνατος νοσηλευτή λόγω έλλειψης εξοπλισμού

- advertising -

 Ο Κιούς Κέλλυ έσβησε μία εβδομάδα μετά τη διάγνωσή του – Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με την αδελφή του μέσω μηνύματος, ενημερώνοντάς την για το ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και την διαβεβαίωνε ότι θα γινόταν σύντομα καλά.   «Μην το πεις στον μπαμπά και στη μαμά. Θα ανησυχήσουν» έλεγε στην αδερφή του.

Ο θάνατός του έχει εξοργίσει το ιατρικό προσωπικό της χώρας, αλλά και απλούς πολίτες, καθώς οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό για γιατρούς και νοσοκόμες είναι τεράστιες, στοιχίζοντας τη ζωή τους.

Μία συνάδελφος του αδικοχαμένου άνδρα κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο προσέφερε στο προσωπικό του μία πλαστική στολή και γάντια για ολόκληρη την βάρδια, η οποία πολλές φορές ξεπερνά και τις δέκα ώρες. Αντιθέτως, το ιατρικό πρωτόκολλο επιβάλλει την αλλαγή γαντιών και στολής, κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε επαφή με ασθενή που νοσεί. Πριν βγει θετικός στον ιό, ο νεαρός άνδρας είχε βοηθήσει μία συνάδελφό του να αφαιρέσει τη στολή της.

-advertising-

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν sites και στα social media έδειξαν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό φορά αυτοσχέδιες στολές απο μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων για να προστατευθεί.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here