Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μια συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

- advertising -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (IDAHO) στις 17 Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει συζήτηση για την κατάσταση στον τομέα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Προσκεκλημένοι είναι η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, αν. μέλος Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Νικόλας Μαλανδράκης, Creative and Communications Manager του έργου “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece”. Τη συζήτηση συντονίζει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Χάρης Κούντουρος.

Η συζήτηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων αυτό το χρόνο γύρω από τον κεντρικό άξονα “Ελλάδα-Ευρωπαϊκή Ένωση, 40 χρόνια” #40ΕλλάδαΕΕ.

-advertising-

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δράσεων του στο πεδίο αυτό είναι το πρόσφατο Ψήφισμά του με το οποίο το ΕΚ ανακήρυξε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση “Ζώνη ελευθερίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα”. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό Ψήφισμά εδώ.

Δείτε ακόμα την έκδοση του Γραφείου του ΕΚ με το AthensPride: Δικαιώματα και Διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα. Εδώ βρείτε και τον ιστότοπο του Voice Up, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτήν την προσπάθεια.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση τη Δευτέρα, 17 Μαΐου, στις 18:00 από τους λογαριασμούς του Γραφείου μας στο Facebook και το YouTube.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here