Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαρίνα Γαλανού: Ακόμη και εν έτει 2021, τα τρανς πρόσωπα εξακολουθούν να...

Μαρίνα Γαλανού: Ακόμη και εν έτει 2021, τα τρανς πρόσωπα εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζώνη του λυκόφωτος

- advertising -

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Μαρίνα Γαλανού, συμμετείχε με εισήγηση σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+, σε συνεργασία με την Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου, ΜΕΡΑ 25, με θέμα συζήτησης τα ανθρώπινα δικαιώματα και δομική βία, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας Αμίφοβίας και Ιντερφοβίας.

Η Μαρίνα Γαλανού ξεκινώντας την εισήγηση της ανέφερε ότι σίγουρα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν βρισκόμαστε στο σημείο που είμασταν πριν δέκα χρόνια. Η διεκδίκηση και η κατάκτηση των δικαιωμάτων ήρθε μετά από πολύ αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Πριν από το 2013 όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε απολύτως καμία νομοθεσία προστασίας για λόγους ταυτότητας φύλου.

Τα τρανς πρόσωπα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σε έντονο βαθμό διακρίσεις, αποκλεισμούς και βία.

-advertising-

Ας σκεφτούμε είπε η κα. Γαλανού, πόσα τρανς πρόσωπα έχουμε δει όταν πάμε να εξυπηρετηθούμε σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή και στον ιδιωτικό τομέα. 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε ανάμεσα σε εργοδότες με το ερώτημα, από ποια υπο-ομάδα πληθυσμού (πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, τρανς κλπ), δεν θα προσλάμβαναν κάποιο πρόσωπο, οι περισσότερες απαντήσεις ήταν τα τρανς άτομα.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here