Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Μήνυμα Ντράγκι στο Βατικανό για το ν/σ κατά της ομοφοβίας

Μήνυμα Ντράγκι στο Βατικανό για το ν/σ κατά της ομοφοβίας

- advertising -

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απάντησε άμεσα στο Βατικανό, το οποίο ζήτησε χθες την μερική αλλαγή του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας, που αυτή την περίοδο συζητείται στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

«Το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό και όχι θρησκευτικό, το κοινοβούλιο είναι ελεύθερο να προχωρεί σε συζητήσεις. Το πολίτευμά μας περιέχει κάθε εγγύηση ώστε να επαληθεύεται ότι όλοι οι νόμοι σέβονται πάντα τις συνταγματικές αρχές και τις διεθνείς δεσμεύσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Σύμφωνο με την Εκκλησία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Το Βατικανό πριν λίγες μέρες διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση για το εν λόγω νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία της Καθολικής Εκκλησίας.

-advertising-

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», με επιστολή του, το αρμόδιο «υπουργείο» της Αγίας Έδρας διαμαρτυρήθηκε προς την ιταλική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό το σχέδιο νόμου περιορίζει την ελευθερία των καθολικών σχολείων και αμφισβητεί τη μέχρι τώρα ιδέα της οικογένειας. Το κύριο, νομικό επιχείρημα που προβάλλεται, είναι ότι το μέτρο αυτό παραβιάζει την επίσημη συνθήκη Αγίας Έδρας-ιταλικού κράτους.

«Δεν νομίζω ότι κανείς, πλέον, θέλει να διδάσκει την ομοφοβία. Πρέπει κάθε παιδί, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και του σεξουαλικού του προσανατολισμού, να είναι ισότιμο μέλος του σχολείου του και της κοινωνίας, με πλήρη δικαιώματα, χωρίς ρατσισμό ή ομοφοβία», δήλωσε απόψε ο εμπνευστής του νόμου, Αλεσάντρο Τζαν, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here