Αρχική CELEBRITIES Κωνσταντίνος Αργυρός: «Θέλω να περάσω στους νεότερους το μήνυμα του σεβασμού προς...

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Θέλω να περάσω στους νεότερους το μήνυμα του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα»

- advertising -

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑgazino και τον δημοσιογράφο Γιώργο Νάστο. αναφέρθηκε και την αύξηση των φαινομένων έμφυλης βίας στην κοινωνία μας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αύξηση των φαινομένων έμφυλης βίας. Τι θα ήθελες να πεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στα νεαρά αγόρια και κορίτσια που σε βλέπουν σαν πρότυπο;

-advertising-

Είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει και δεν σου κρύβω ότι με στενοχωρεί όταν ακούω ή διαβάζω για τέτοια περιστατικά. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και στέκομαι στο πλευρό όσων ανθρώπων έχουν υποστεί μια τέτοια απάνθρωπη πράξη. Έχω ευαισθητοποιηθεί αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι και είναι στα άμεσα σχέδια μου να ηγηθώ μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ με τη σειρά μου να περάσω στους νεότερους το μήνυμα του σεβασμού προς τη γυναίκα, του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα και γενικότερα του σεβασμού προς τον άνθρωπο. Τα περιστατικά βίας το μόνο που κάνουν είναι να μας γυρνούν χρόνια πίσω, στον κόσμο του σκοταδισμού.

Είναι δύσκολο να πρέπει, λόγω φήμης, να δίνεις το καλό παράδειγμα με τη συμπεριφορά σου;

Δεν το βλέπω ως δύσκολο ή εύκολο. Θεωρώ υποχρέωση μου να μεταφέρω στον κόσμο που με ακολουθεί ποιο είναι το σωστό και το ηθικό. Μια κοινωνία προχωρεί μπροστά όταν υπάρχει αλληλεγγύη. Αυτό είναι το θετικό κομμάτι της αναγνωρισιμότητας που λέγαμε πριν. Είναι καθήκον μας να προβάλλουμε αυτά που προάγουν την κοινωνία και τον άνθρωπο ούτως ώστε να προλάβουμε φαινόμενα που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here