Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κλεμάν Μπον: Ο περήφανα γκει γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας

Κλεμάν Μπον: Ο περήφανα γκει γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας

- advertising -

Ο Μπον μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις σε συνέντευξή του τον περασμένο Δεκέμβρη στο γαλλικό περιοδικό «Tetu»

«Είμαι γκέι και το αποδέχομαι», δήλωσε ο συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, που ωστόσο διευκρίνισε πως η δημόσια εξομολόγηση δεν αφορά σε μια προσωπική του επιδίωξη. «Θα ήταν προσβλητικό να πω πως θέτω εαυτόν σε μια προσωπική μάχη, το θέμα είναι πολύ πιο γενικό», δηλώνει.

-advertising-


Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω” δηλώνει ο Κλεμάν Μπον, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων LGBTQ πολιτών

Ο 39χρονος Κλεμάν Μπον, απόφοιτος του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και του Κολεγίου της Ευρώπης της Μπριζ του Βελγίου, εργάστηκε ως σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του Εμανουέλ Μακρόν, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ, μεταξύ 2014 και 2016.

Μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, ο Μπον διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο διπλωματικό σώμα της γαλλικής προεδρίας. Μάλιστα οι Βρετανοί τον αποκαλούν “μικρό Μακρόν” λόγω της θέσης του ως ο ισχυρότερος σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου

Στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Κλεμάν Μπον ανέλαβε γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


O Κλεμάν Μπον δηλώνει πως εκ της θέσεώς του, ως γενικού γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επιθυμεί να αναλάβει δράση και να πολεμήσει ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Πολλώ δε μάλλον, την ώρα που παρατηρούνται, όπως διαπιστώνει, οπισθοχωρήσεις στο θέμα των δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here