Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό άστεγου από την αστυνομία επειδή «δεν έμεινε σπίτι»

Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό άστεγου από την αστυνομία επειδή «δεν έμεινε σπίτι»

- advertising -

Περιστατικό πρωτοφανούς αστυνομικής βίας εις βάρος άστεγου συμπολίτη μας καταγγέλλει η οργάνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Σύμφωνα με την καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η οργάνωση, ένας άστεγος ο οποίος μένει σε εξωτερικό χώρο στη Νίκαια πριν λίγες ημέρες χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία καθώς σε έλεγχο που του έγινε σχετικά με τους λόγους μετακίνησης του και την μόνιμη κατοικία του δήλωσε άστεγος και ότι δεν έχει κάπου να μείνει.

Όπως επισημαίνεται, το «έγκλημα» αυτού του ανθρώπου τιμωρήθηκε με χρήση πρωτοφανούς σωματικής βίας καθώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν πολύ βίαια στο πρόσωπο και το σώμα του, ενώ τον άφησαν αβοήθητο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος βρήκε την δύναμη και κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Ωστόσο, «λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων η απόδοση δικαιοσύνης για τον άνθρωπο αυτό έχει παγώσει».

-advertising-

Η οργάνωση καλεί να γίνει άμεση διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος ώστε να ταυτοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όποιον μπορεί να παρέχει προσωρινή στέγη στον άνθρωπο ο οποίος συνεχίζει να παραμένει σε εξωτερικό χώρο εκτεθειμένος.

πηγή: thepressprojectr.gr

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here