Shadow

Η viral ομιλία ενός πατέρα για την τρανς κόρη του

Ο Brandon Boulware βρέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μιζούρι των ΗΠΑ και επιχειρηματολόγησε κατά μιας προτεινόμενης νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται στα τρανς κορίτσια να διαγωνίζονται με τα μη τρανς κορίτσια της ηλικίας τους σε σχολικά αθλήματα.

 Στην ομιλία του ο θρήσκος δικηγόρος και γιος υπουργού, Brandon Boulware, παραδέχτηκε πως στην αρχή δυσκολευόταν να υποστηρίξει την “υπέροχη και όμορφη” τρανς κόρη του.

 Ο Brandon Boulware προέτρεψε τους νομοθέτες του Μιζούρι να απορρίψουν το εν λόγω ψήφισμα που θα υποχρεώνει τους μαθητές να παίζουν αθλήματα αποκλειστικά με παιδιά που ανήκουν στο ίδιο φύλο με αυτό που δείχνει το πιστοποιητικό γέννησής τους. Περισσότερες από 20 Πολιτείες των ΗΠΑ εξετάζουν αντίστοιχα νομοσχέδια που θα απαγορεύουν στα τρανς κορίτσια να παίζουν σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών.

“Ενα πράγμα που ακούω αρκετά συχνά σε συζητήσεις για τέτοιου είδους θέματα είναι να παραδέχονται άνθρωποι πως δεν καταλαβαίνουν”,

“Ούτε και εγώ το καταλαβαίνω. Για χρόνια δεν το έπιανα”.

“Γιατί το έκανα αυτό; Μα για να προστατέψω το παιδί μου”, εξηγεί. “Δεν ήθελα την κόρη μου ή τα αδέρφια της να τα χλευάζουν. Και για να είμαι ειλικρινής το έκανα και για να προστατέψω τον εαυτό μου. Ήθελα να απαλλαγώ από τις αναπόφευκτες ερωτήσεις του στυλ γιατί το παιδί μου δεν μοιάζει ή δεν συμπεριφέρεται σαν αγόρι”.

Παραδέχτηκε πως ανάγκασε την κόρη του να κόψει κοντά τα μαλλιά της και να παίζει με “αγορίστικα” παιχνίδια, παρ’όλο που η ίδια αυτοπροσδιοριζόταν ως κορίτσι.

Παραδέχτηκε επίσης πως η κόρη του αισθανόταν απαίσια. “Δεν μπορώ να το υποτιμήσω αυτό. Ήταν απολύτως θλιμμένη. Ειδικά στο σχολείο. Καμία αυτοπεποίθηση, κανένας φίλος, κανένα γέλιο”.

Μίλησε για τη μέρα που όλα άλλαξαν. Εκείνη την ημέρα ο ίδιος επέστρεψε σπίτι από τη δουλειά και βρήκε την κόρη του να παίζει με τη μεγαλύτερή της αδερφή φορώντας ένα γυναικείο φόρεμα. “Ήθελαν να βγουν στο δρόμο και να παίξουν με τους γείτονες”

Όταν ο Boulware τους απαγόρευσε να βγουν, η κόρη του προσφέρθηκε να βγάλει το φόρεμα και να φορέσει “αγορίστικα” ρούχα. “Εάν βγάλω το φόρεμα τότε θα με αφήσεις να βγω για να παίξω;”

“Τότε κατάλαβα. Η κόρη μου εξίσωνε το να είναι καλό παιδί με το να παριστάνει κάτι που δεν αισθάνεται. Μέχρι εκείνη τη στιγμή της δίδασκα να αρνείται αυτό που είναι. Ως γονείς, είναι μεγάλο λάθος να καταπιέζουμε το πνεύμα των παιδιών μας. Έτσι από εκείνη τη μέρα και έπειτα εγω και η σύζυγός μου σταματήσαμε να το κανουμε αυτό. Από εκείνη τη στιγμή επιτρέψαμε στην κόρη μας να είναι αυτό που εκείνη ήθελε, να μακρύνει τα μαλλιά της, να φοράει τα ρούχα που επέλεγε. Η μετάβαση ήταν άμεση”

“Τώρα έχω μία κόρη με αυτοπεποίθηση, μία κόρη χαρούμενη, που απολαμβάνει να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Και εάν περάσετε αυτό το νομοσχέδιο τότε θα την αποκλείετε από την ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών. Σας παρακαλώ να μην στερήσετε αυτό το δικαίωμα από την κόρη μου και από αμέτρητα άλλα παιδιά που βρίσκονται εκεί έξω. Αφήστε τους να ζήσουν τα παιδικά τους χρόνια. Αφήστε τους να είναι αυτό που είναι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English