Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η συμβουλή Μητσοτάκη στους νέους για το ίντερνετ και τα social media

Η συμβουλή Μητσοτάκη στους νέους για το ίντερνετ και τα social media

- advertising -

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, επέλεξε να απευθυνθεί ειδικά στους νέους.

Να μην πιστεύουν ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τους νέους ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη βία της Αστυνομίας με αφορμή τη Νέα Σμύρνη

Ο πρωθυπουργός κάλεσε ειδικότερα τους νέους να μην πιστεύουν ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και να απορρίψουν τη βια, διαπιστώνοντας ότι τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-advertising-

“Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους ότι μία ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν συνιστά πάντα την απόλυτη αλήθεια. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν, στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να ήδη έχουν. Δημιουργούν στεγανά. Στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου.

Στεγανά όπου ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουν από τη μία και από την άλλη πλευρά και αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας. Διότι εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους, χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί «να τους σερβίρει”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στους νέους:

“Ο διχασμός τελικά σημαίνει μαρασμός. Μη βάλετε φωτιά στο δρόμο. Βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας και υψώστε τις γροθιές σας και τα μυαλά σας για να αμφισβητήσετε με κριτική σκέψη αυτά που δεν σας αρέσουν”.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here