Η Βανέσσα μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την ιστορία της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην επιμέλεια του παιδιού της.
«Έχω να τη δω τρία χρόνια», λέει αναφερόμενη στην κόρη της, στην οποία είχε πει για την αλλαγή που θα κάνει.
Η Βανέσσα μίλησε για την αλλαγή που βίωσε αλλά και για τον αγώνα που δίνει προκειμένου να μπορέσει μια μέρα να ξαναδεί το παιδί της.
Πως μιλάς σε ένα 6χρονο παιδί για την διεμφυλικότητα χωρίς να σοκαριστεί; «Κάποια κοριτσάκια που έχουν γεννηθεί κοριτσάκια αλλά νιώθουν μέσα τους αγοράκια ή το αντίθετο, είναι πάντα λυπημένα. Έτσι πηγαίνει η Tinkerbell στον ύπνο τους και τους πετάει τη μαγική νεραϊδόσκονη. Νομίζω μου έχει ρίξει κι εμένα αυτή τη νεραϊδόσκονη η Tinkerbell» είπε η Βανέσσα στην κόρη της.
«Μου τράβηξε το χέρι με πήρε αγκαλιά και μου ψιθυρίζει στο αυτί ‘’μην πεις τίποτα στην Tinkerbelle, καλύτερα θα’ ναι να είσαι κορίτσι’’».
«Ο κάθε πολίτης, ακόμα και οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα να έχουν επικοινωνία με τα παιδιά τους, κι εμένα αυτό το δικαίωμα το δικαστήριο δεν μου το έδωσε γιατί μου είπαν ότι είμαι ‘’ψυχικά ασταθής’’» αναφέρει η Βανέσσα.
«Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ».
Δείτε εδώ τι είπε η Βανέσσα στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και στην Ελιάνα Χρυσικοπούλου
Η Βανέσσα παλεύει πολύ καιρό για το αυτονόητο δικαίωμα της κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες και μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο που έχει τρομαχτικά κενά και δεν ευννοεί τις καταστάσεις όπως αυτή
Ο νόμος 4491/17 για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι σίγουρα ένα θετικό πρώτο βήμα αλλά δυστυχώς ανεπαρκές.
Υποχρεώνει στην έκδοση διαζυγίου, πριν γίνει η φυλομετάβαση. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκβιαστικά από έναν κακό πρώην ή σύζυγο.
Δεν αλλάζει η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, άρα ο γονέας εξακολουθεί να εμφανίζεται στις ληξιαρχικές πράξεις των τέκνων του με πρώην φύλο του. Ουσιαστικά δηλάδη δεν υπάρχει ως γονέας με το νέο του όνομα.