Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Σκωτία έγινε η πρώτη χώρα που η ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία διδάσκεται στα...

Η Σκωτία έγινε η πρώτη χώρα που η ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία διδάσκεται στα σχολεία

- advertising -

Η Σκωτία έγινε επίσημα η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα ΛΟΑΤΚΙ+ σπουδών στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί έχουν πλέον πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που προσφέρει ένα μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης σε θέματα διδασκαλίας που σχετίζονται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και ένα πλήθος σχεδίων μαθημάτων χωρίς αποκλεισμούς και εκπαιδευτικό υλικό υποστήριξης, σύμφωνα με την εφημερίδα της Σκωτίας The Scotsman.

Ενώ τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα θα διδάσκονται ρητά, το νέο πρόγραμμα σπουδών επιδιώκει, επίσης, να ενσωματώσει την ένταξη στην καθημερινή μάθηση. Τα μαθήματα που προσφέρονται στον ιστότοπο κυμαίνονται από ασκήσεις για διακρίσεις έως μαθηματικά προβλήματα, που περιλαμβάνουν μια νεαρή κοπέλα που αγοράζει κάρτες για την Ημέρα του Πατέρα, για τους δύο μπαμπάδες της.

-advertising-

Ενώ τα νέα προγράμματα σπουδών δημιουργήθηκαν, εν μέρει, για να λάβουν οι μαθήτριες/τές μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κυβέρνηση της Σκωτίας ελπίζει, επίσης, ότι τα μαθήματα θα βοηθήσουν στη μείωση του εκφοβισμού. Τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν δεχθεί εκφοβισμό τον τελευταίο χρόνο από ό,τι οι cis στρέιτ συμμαθήτριες/τές τους, σύμφωνα με μελέτη του Ιουνίου που κυκλοφόρησε από την ομάδα υπεράσπισης της νεολαίας Just Like Us.

Το πρόγραμμα σπουδών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες του Time for Inclusive Education (TIE), μιας ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ υπεράσπισης, που πίεσε επιτυχώς το Σκωτικό Κοινοβούλιο για την εφαρμογή της εθνικής μάθησης χωρίς αποκλεισμούς. Το 2017, η κυβέρνηση της χώρας δημιούργησε την «Ομάδα Εργασίας για τη ΛΟΑΤΚΙ+ Συμπεριληπτική Εκπαίδευση», η οποία αποτελείται από το TIE και αρκετές άλλες ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες, για να ερευνήσει την εμβάθυνση της ένταξης στα σχολεία. Ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση δέχτηκε και τις 33 συστάσεις της.

«Όλα όσα προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι πολύ, πολύ χριστιανικά»δήλωσε ο συνιδρυτής του TIE, Liam Stevenson, το 2019. «Έχει να κάνει με τη φροντίδα του άλλου, με τον σεβασμό του άλλου, και με την έγνοια και την αγάπη για τον άλλο, και την παραγωγή υγιών νέων ανθρώπων.»

Η Σκωτία έχει, επίσης, κάνει κι άλλα βήματα για την καλύτερη υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητριών/ών τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση της Σκωτίας παρείχε καθοδήγηση ενθαρρύνοντας τα σχολεία να υιοθετήσουν ουδέτερους ενδυματολογικούς κώδικες και να επιτρέψουν σε τρανς μαθήτριες/τές να χρησιμοποιούν τα ονόματα, τις αντωνυμίες και το μπάνιο που τους αντιστοιχεί.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here