Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε για πρώτη φορά «Οδηγό διαχείρισης περιστατικών βίας...

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε για πρώτη φορά «Οδηγό διαχείρισης περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+»

- advertising -

Aναλυτικό οδηγό για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών εξέδωσε, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελληνική Αστυνομία.

Με τον οδηγό αυτόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ο οδηγός είναι ευσύνοπτος και εμπεριστατωμένος και αφού παραθέτει και εξηγεί το νομικό πλαίσιο, κατόπιν αναλύει τους βασικούς όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας Αστυνομικός. Τέλος, περιλαμβάνει ενδεικτική λίστα με τους δείκτες προκαταλήψεις που στοιχειωθετούν το ρατσιστικού κινήτρο ενός εγκλήματος μίσους, μαζί με παραδείγματα εντοπισμού τους».

-advertising-

Τέλος, επισημαίνεται πως «είναι σημαντικό ότι πέρα από την ανάλυση των δεικτών προκατάληψης που βοηθούν στη διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου, στον οδηγό γίνεται αναφορά για τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά εγκλήματα μισούς σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που συνδέονται με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, όπως οι υπερασπιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και σε βάρος ατόμων ή πραγμάτων που λανθασμένα συνδέονται με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών».

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here