Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα καταδικάζει τον ομοφοβικό νόμο της Ουγγαρίας, μετά τις αντιδράσεις

Η Ελλάδα καταδικάζει τον ομοφοβικό νόμο της Ουγγαρίας, μετά τις αντιδράσεις

- advertising -

Τα περισσότερα κατά πλειοψηφία κράτη-μέλη της ΕΕ, με κοινή δήλωσή τους, καταδίκασαν την ουγγρική νομοθεσία που κάνει διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της “προστασίας των παιδιών”.

Μάλιστα, αν και σε πρώτο χρόνο η Ελλάδα δεν ήταν μεταξύ αυτών, μετά τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις που προέκυψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε πως η χώρα μας βάζει και τη δική της υπογραφή.

“Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας” ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας πως “η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης”.

-advertising-

Οι χώρες που υπερψήφισαν τη κοινή δήλωση είναι οι: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία , Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία, Ισπανία και η Ιταλία, η οποία περίμενε το τέλος των διαβουλεύσεων των υπουργών Εξωτερικών, για να αποφασίσει, και σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα αλλά και η Αυστρία.

Η Πορτογαλία δεν υπέγραψε καθώς έχει την προεδρία της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, κατά ψήφισαν οι Βουλγαρία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Κροατία, Κύπρος.

“Την δήλωση κατά του στιγματισμού και της στοχοποίησης που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ουγγαρία υπέγραψαν 13 χώρες μέλη της Ε.Ε” έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

“Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι” σημείωσε σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τονίζοντας επίσης “Μένουμε Ουγγαρία!”. “Η ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με την λάθος μεριά της ιστορίας” καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης δια του ΥΠΕΞ, πριν τελικά γίνει η αναδίπλωση.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here