Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η απαράδεκτη απάντηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Η απαράδεκτη απάντηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

- advertising -

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τις σοκαριστικές καταγγελίες.Ο χαρακτηρισμός της σεξουαλικής βίας που υπέστη η Ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό» και η πρόσκλησή της να γίνει συγκεκριμένη βρέθηκαν στο επίκεντρο των σχολίων χρηστών του twitter, που μίλησαν για εκ νέου θυματοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

H ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

-advertising-

Απάντηση στις θέσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση, έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου

Με δηλώσεις της στο OPEN η «χρυσή» Ολυμπιονίκης τόνισε: «Απλά ήθελα να πω ότι ύστερα από τον τρόπο που απάντησε η ομοσπονδία, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατ’ αυτό τον τρόπο μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία.

«Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου.Γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά, πολύ ενθαρρυντικά. Και εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και ότι θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο»

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here