Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Εταιρεία θα πληρώσει 27.000 ευρώ επειδή δεν προστάτεψε υπάλληλό της από ομοφοβικό...

Εταιρεία θα πληρώσει 27.000 ευρώ επειδή δεν προστάτεψε υπάλληλό της από ομοφοβικό bullying

- advertising -

Με το πόσο των 27.000 ευρώ θα αποζημιωθεί ένας υπάλληλος στην Ιρλανδία, που αντιμετώπιζε καθημερινά τον χλευασμό και την κακοποίηση από συναδέρφους του, επειδή είναι ανοιχτά γκέι.

Η Επιτροπή Εργατικών Σχέσεων εξέτασε τα παράπονα που κατέθεσε ο υπάλληλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ένα άλλο άτομο που δούλευε μαζί του, τον αποκαλούσε καθημερινά “αδερφή” ενώ αρνιόταν να τον πλησιάσει “για να μην κολλήσει κι αυτός”.

Δήλωσε, επίσης, ότι αντίστοιχη συμπεριφορά δεχόταν και από ένα διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος συχνά έκανε κακοποιητικά σχόλια μπροστά του, αναφερόμενος στη σεξουαλικότητά του και τον σύντροφό του.

-advertising-

Όπως ανέφερε, τα περιστατικά αυτά συνέβαιναν σε καθημερινή βάση δημιουργώντας του προβλήματα στην ψυχική του υγεία, αφού αισθανόταν συνεχώς φόβο και ταπείνωση. Διαγνώσθηκε μάλιστα με κατάθλιψη ενώ μπήκε τουλάχιστον δυο φορές στο νοσοκομείο, λόγω κρίσης πανικού.

Μετά από έρευνα, η επιτροπή έκανε δεκτά τα παράπονα του υπαλλήλου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι έπεφτε θύμα διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

“Χωρίς αμφιβολία είχε να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό, ταπεινωτικό και προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο είχε επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική του υγεία”, δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που ήταν στην ακρόαση δήλωσε ότι το γραφείο στον οποίο ο υπάλληλος είχε εργαστεί έχει κλείσει επομένως δεν ήταν ενήμερος για τα παράπονα.

Η επιτροπή αποφάσισε ότι η εταιρεία, σύμφωνα με τον νόμο περί ίσης μεταχείρισης, πρέπει να καταβάλει το ποσό των 27.000 ευρώ στον υπάλληλο ως αποζημίωση.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here