Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Εισαγγελέας στη Ρωσία προσπαθεί να απαγορεύσει διαφήμιση της Dolce & Gabbana

Εισαγγελέας στη Ρωσία προσπαθεί να απαγορεύσει διαφήμιση της Dolce & Gabbana

- advertising -

Ένας Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε οι διαφημίσεις του οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram, όπου ζευγάρια ιδίου φύλου φιλιούνται, να απαγορευτούν στη χώρα.

Ο ιταλικός οίκος μόδας μοιράστηκε έναν αριθμό με βίντεο ζευγαριών που φιλιούνται κατά την πρώτη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμπεριλαμβανομένων ΛΟΑΤ+  ζευγαριών,στο πλαίσιο της εκστρατείας «Love is Love» τον Φεβρουάριο, η οποία περιλάμβανε ομόφυλα και στρέιτ ζευγάρια που αντάλλασσαν φιλιά.

Ο Mikhail Romanov, μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, υπέβαλε καταγγελία για τις διαφημίσεις. Στις 14 Μαΐου, η υπηρεσία Τύπου για τα δικαστήρια της Αγίας Πετρούπολης δήλωσε ότι ο εισαγγελέας ζήτησε από τότε να απαγορευθούν στη Ρωσία οι διαφημίσεις της Dolce & Gabbana που δείχνουν δύο γυναίκες να ανταλλάσσουν ένα φιλί.

-advertising-

Το γραφείο Τύπου είπε ότι ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι η εκστρατεία της Dolce & Gabbana «περιέχει πληροφορίες που απορρίπτουν οικογενειακές αξίες και διαδίδει μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις.»

Η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (24 Μαΐου) ότι ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να απαγορευτεί μια δεύτερη εικόνα του οίκου μόδας με δύο άντρες που φιλιούνται.

Αναμένεται ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειες του εισαγγελέα στις 7 Ιουνίου.

Τα βίντεο αποδείχθηκαν αμφιλεγόμενα για τους Ρώσους νομοθέτες λόγω του νόμου του 2013 που απαγορεύει την προώθηση «μη παραδοσιακών» σεξουαλικών σχέσεων σε ανηλίκους.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here