Αρχική ΑΠΟΨΗ Δε λένε ποτέ “ετεροφυλόφιλοι ηθοποιοί χάνουν τον ύπνο τους”

Δε λένε ποτέ “ετεροφυλόφιλοι ηθοποιοί χάνουν τον ύπνο τους”

- advertising -

Τα πρωτοσέλιδα δεν λένε ποτέ “ετεροφυλόφιλοι ηθοποιοί χάνουν τον ύπνο τους” για τον ίδιο λόγο που δεν μιλάνε για “Έλληνες βιαστές”. Γιατί η κοινωνία δεν θέλει να κάνει μια κουβέντα για την πατριαρχία και την τοξική αρρεωνοπότητα ούτε να έρθει αντιμετωπη με το γεγονός οτι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βιάζουν και παρενοχλούν σεξουαλικά είναι άντρες. Έτσι, χρησιμοποιεί τον εγκληματία Άλλο ως αντιπερισπασμό, για να εκτροχιάσει τη συζήτηση αλλά και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει προυπάρχυντα ομοφοβικά στερεότυπα περί γκέι παιδεραστών και μουσουλάνων βιαστών.

Εννοείται πως κανείς ποτέ δε θα έλεγε ότι κάποιος που παρενοχλεί ή βιάζει μια γυνάικα την κάνει ετεροφυλόφιλη -ούτε καν αν αυτή ήταν λεσβία. Τίποτα δε σε κάνει ετερο/αμφι/ομοφυλόφιλο παρά η έλξη σου προς τα ανάλογα φυλα.

Η λεζάντα δίνει ταυτόχρονα την εντύπωση πως οι ομοφυλόφιλοι διαφεντεύουν το χώρο του θεάματος -μια κλασική ομοφοβική αντίληψη- ενώ ταυτόχρονα μιλάει για “κρυφογκέι” σαν κάποιο είδος κατηγορίας, σαν απόδειξη της ανεντιμότητάς τους. Μα αν ήταν τόσο ισχυροί που “διαφέντευαν” τον χώρο, ποιος ο λόγος να κρυφτούν?Μηπως κρύβονται γιατί ακόμα και στον χώρο της τέχνης επικρατεί η ομοφοβία?

-advertising-

Οι μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από ομοφυλόφιλα άτομα αντί να δώσει κι άλλες διαστάσεις στο θέμα της έμφυλης βίας γίνεται αφορμή για να ξεράσουν κάποιοι την ομοφοβία τους ακριβώς λόγω του στιγματισμού του ομοφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η έλξη προς άτομα του ίδιου φύλου παραμένει στα μάτια της κοινωνίας μεγαλύτερο έγκλημα από την έλλειψη συναίνεσης.

Τα πρωτοσέλιδα δεν λένε ποτέ "ετεροφυλόφιλοι ηθοποιοί χάνουν τον ύπνο τους" για τον ίδιο λόγο που δεν μιλάνε για "…

Δημοσιεύτηκε από Ναι, Είσαι Μισογύνης στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021
- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here