Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι

- advertising -

.

Ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή για τους ενήλικους και 100 ώρες κοινωνική εργασία για τους ανήλικους επέβαλε το Δικαστήριο στους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι

Ειδικότερα, ενόχους όπως και πρωτοδίκως, έκρινε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο τους οκτώ Κρητικούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του σπουδαστή  της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων,Βαγγέλη Γιακουμάκη,ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από έξι ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους πέντε από τους οκτώ Κρητικούς, ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας.

-advertising-

Οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους κ. Γιώργος Κοκοσάλης είπε πως η υπόθεση θα βρεθεί στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Η Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε: “Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν ήθελαν να προξενήσουν βλάβη, είχαν την ικανότητα να καταλάβουν τί είναι αυτό που κάνουν. Μετά από 6 χρόνια δεν αναλογίστηκαν τις πράξεις τους, μήπως με αυτές συνέβαλαν έστω και κατ ελάχιστο, όχι παραπάνω, στο θάνατο του Βαγγέλη. Κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Βαγγέλη που πέρασε όλα αυτά. Μόνο οι κατηγορούμενοι και οι φίλοι τους αποκάλεσαν με ασέβεια και θράσος πλάκες αυτά τα περιστατικά. Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα οι κατηγορούμενοι αλλά σέβομαι το δικαίωμά τους. Θα ήθελα να ρωτήσω τους ίδιους πώς θα ένοιωθαν. Δεν ήταν αμοιβαία πειράγματα. Είναι αβάσιμο ότι το θύμα τα εκλάμβανε ως πειράγματα. Τον πείραζαν γιατί ήταν αδύναμος χαρακτήρας. Ο Βαγγέλης στοχοποιήθηκε. Τα θύματα αισθάνονται ντροπή και φόβο γι  υτό καθίστανται ευάλωτα.Αν είχαν βασικές γνώσεις στις Σχολή θα ήξεραν γιατί ο Βαγγέλης δεν μιλούσε. Οι αρμόδιοι ηθελημένα δεν αντιλήφθηκαν τη σιωπή του Βαγγέλη. Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες”.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here