Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αποθέωσαν Μπάιντεν και Χάρρις στην πανηγυρική ομιλία τους

Αποθέωσαν Μπάιντεν και Χάρρις στην πανηγυρική ομιλία τους

- advertising -

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελπίδας για να κερδίσουμε τις μάχες της εποχής μας, όπως η πανδημία, ο συστημικός ρατσισμός, η οικονομία, η κλιματική αλλαγή» 

Ανέφερε τους πάντες από θέμα θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικών προτιμήσεων και όχι μόνο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που αναφέρθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάτι που κανείς πριν δεν είχε κάνει σε πανηγυρική του ομιλία, όπως ανέφερε και ο Guardian.


-advertising-

«Πρέπει να κάνουμε την υπόσχεση της χώρας πραγματικότητα για όλους. Ασχετα με το χρώμα τους, την εθνικότητά τους, την θρησκεία τους, την ταυτότητά τους, την αναπηρία τους», είπε ο Μπάιντεν και στο twitter έγινε… χαμός από σχόλια, κυρίως από ακτιβιστές.

«Είμαι υπερήφανος για την καμπάνια που διοργανώσαμε, συντηρητικοί, προοδευτικοί, gay, straight, ασιάτες, λατίνοι, όλοι μαζί. Κυρίως η αφροαμερικανική κοινότητα που με στήριξε τόσο πολύ, της είμαι ευγνώμων. Θα συνεχίσω να τη στηρίζω κι εγώ. Θα φροντίσουμε και για όσους ψήφισαν τον πρόεδρο Τραμπ. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να κάνουμε πρόοδο, να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς. Είναι ο καιρός να γιατρέψουμε την Αμερική μας. Τώρα που τελείωσε αυτή η εκστρατεία, ποια είναι η εντολή του λαού αν όχι αυτή;»

«Κλαίω. Είπε την λέξη αναπηρία. Την είπε. Μας συμπεριέλαβε με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν έχω δει ξανά πρωθυπουργό ή πρόεδρο να το κάνει αυτό» γράφει μία γυναίκα στο twitter. «Το να ακούω τον Μπάιντεν να μιλά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην ομιλία του, σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι ενθουσιασμένη για την επόμενη ημέρα» έγραψε άλλη.

Η Καμάλα Χάρις ήταν αυτή που άνοιξε την πανηγυρική συγκέντρωση στο Ντέλαγουερ, πριν εμφανιστεί στη σκηνή ο Τζο Μπάιντεν

Η Χάρις, έδωσε την πρώτη ομιλία της ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας, αλλά παράλληλα και πρώτη αφρο-αμερικανή και νοτιοασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος.

Η Χάρις συγκίνησε με την ομιλία της, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην μητέρα της, τις μάχες που έχουν δώσει οι γυναίκες για να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα, αλλά και την ισότητα και την Δημοκρατία.

«Άσχετα με το ποιον ψηφίσατε, θα δουλέψουμε σκληρά και τίμια για να προστατέψουμε εσάς και τις οικογένειές σας. Για να παλέψουμε ενάντια στην πανδημία, να φτιάξουμε την οικονομία, να σταματήσουμε τον ρατσισμό και να κλείσουμε τις πληγές της χώρας. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες. Το ίδιο κι εγώ και ο Τζο», κατέληξε η Χάρις.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here