Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε τρανς γυναίκα λόγω τρανσφοβίας σε χώρο εργασίας

Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε τρανς γυναίκα λόγω τρανσφοβίας σε χώρο εργασίας

- advertising -

Μια γυναίκα τρανς απορρίφθηκε από μια δουλειά εξαιτίας της ταυτότητας φύλου της, με την είδηση να προκαλεί αντιδράσεις και τη γυναίκα να διεκδικεί αποζημίωση στα δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Ava Moore από την Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό με το δικαστήριο, κερδίζοντας από την εταιρία “DEBENHAMS”, που την απέρριψε 10.566.65 ευρώ (9 χιλιάδες λίρες).

Η ίδια ανέφερε σχετικά:

-advertising-

“Βρέθηκα από το ‘Καλώς όρισες στο Debenhams’ στην απόλυτη σιωπή. Έφυγα από το δωμάτιο που έγινε η συνέντευξη και πέρασα από μια καντίνα. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν έτοιμοι να “κάψουν το τέρας”. Ήταν αποθαρρυντικό και πλήγμα για την αυτοπεποίθηση μου”.

Μετά τη συνέντευξή της, δέχτηκε ένα ανώνυμο email, στο οποίο έγραφε πως την απέρριπταν από τη δουλειά επειδή είναι τρανς! Αυτό το μήνυμα ώθησε την Ava να κινηθεί δικαστικά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Η Επιτροπή Ισότητας την βοήθησε να φτάσει σε διακανονισμό με την Debenhams. “Την δουλειά θα πρέπει να την κερδίζει αυτός που τα πηγαίνει καλύτερα στη συνέντευξη και έχει τα περισσότερα προσόντα”.

Η Moore τελικά βρήκε δουλειά αλλού και λέει ότι το νέο αφεντικό της είναι ευγενικό και με σεβασμό για τους υπαλλήλους του.

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here