Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Απεβίωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών,Μαρίνα Γαλανού

Απεβίωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών,Μαρίνα Γαλανού

- advertising -

Η Μαρίνα Γαλανού δεν είναι πιά ανάμεσα μας.Απεβίωσε σήμερα.

Η Μαρίνα Γαλανού υπήρξε Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr,

-advertising-

Δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών έως το 2004.

Η έντονη ακτιβιστική της δράση συνέβαλε καθοριστικά τόσο στην αναγνώριση,όσο και στην προώθηση θεμάτων που αφορούσαν την τρανς κοινότητα,αλλά και την ΛΟΑΤ+ γενικότερα.

Υπήρξε χαραχτήρας μαχητικός με διαρκείς αγώνες και πάντα στο πλευρό μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που χρειαζόντουσαν βοήθεια.

Ήταν εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ). Διατέλεσε, ακόμη, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς επίσης μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα οικεία της πρόσωπα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΔ για την εξόδιο ακολουθία

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 12.30μμ, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Προέδρου μας Μαρίνας Γαλανού, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητρόπολης Πειραιά, στο Κοιμητήριο Σχιστού. Επιθυμία της ιδίας ήταν αντί στεφάνων, όσες/όσοι/όσα το επιθυμούν, να στηρίξουν το έργο του ΣΥΔ που η ίδια δημιούργησε με τεράστιο αγώνα, στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5052088126112

ΙΒΑΝ: GR95 0172 0520 0050 5208 8126 112

SWIFT – BIC: PIRBGRAA –

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: ΔΩΡΕΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλη τη στήριξη σας σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες μας.

Η Ομάδα του ΣΥΔ

- advertising -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here