Shadow

Έντονη κριτική για τα πολύχρωμα περιπολικά της βρετανικής αστυνομίας

Η βρετανική αστυνομία αντιμετωπίζει έντονη κριτική για έναν νέο στόλο από πολύχρωμα περιπολικά ουράνιου τόξου, που ισχυρίζεται ότι θα αυξήσει την «εμπιστοσύνη» στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τα «αυτοκίνητα εγκλήματος μίσους» θα εισαχθούν σε δυνάμεις σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που επιβιώνουν από εγκλήματα μίσους, να προσέλθουν στην αστυνομία.

Επί του παρόντος, περίπου το 80% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δεν αναφέρει εγκλήματα μίσους στις αρχές, σύμφωνα με τη Stonewall, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι τα πολύχρωμα αυτοκίνητα θα το αλλάξουν αυτό.

«Μπαίνουν όλα τα διακριτικά της αστυνομίας κανονικά, αλλά συνήθως προστίθεται κάτι που έχει να κάνει με το ουράνιο τόξο», δήλωσε η Julie Cooke, αναπληρώτρια αρχιφύλακας της αστυνομίας του Τσέσαϊρ.

Αν και πολλές/οί κουήρ αξιωματικοί αγωνίζονται για να αλλάξουν τη φήμη της αστυνομίας, η πλειοψηφία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παραμένει δύσπιστη.

«Δε με εντυπωσιάζει για να είμαι ειλικρινής», είπε ένα τρανς άτομα, για τα περιπολικά του ουράνιου τόξου, μιλώντας στο LBC. «Το έγκλημα μίσους είναι σοβαρό και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο το υποτιμά.»

«Πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, των μαύρων και μελαμψών ατόμων, και των ατόμων με αναπηρία», συμφώνησε ένα άλλο άτομο στο Twitter. «Πρέπει επίσης να λάβουν σοβαρά υπόψη τα σεξουαλικά και ενδοοικογενειακά εγκλήματα κατά των γυναικών. Το rebranding των αυτοκινήτων τους δε θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου.»

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ως γκέι δε θέλω τίποτα άλλο από μια απροκάλυπτα αμερόληπτη, αποτελεσματική, ικανή αστυνομική δύναμη που να επικεντρώνεται στην προστασία όλων των αθώων από εκείνους που διαπράττουν πραγματικά εγκλήματα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English