Η «μεγαλύτερη ανθρώπινη σημαία Pride που έχει υπάρξει ποτέ» δημιουργήθηκε από χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές στο Μεξικό — και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Την Κυριακή (22 Ιουνίου), για τον εορτασμό της Pride, περισσότεροι από 5000 ακτιβιστές και σύμμαχοι ΛΟΑΤΚΙ+ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Zócalo της Πόλης του Μεξικού για να σχηματίσουν αυτό που πιστεύεται ότι είναι η «μεγαλύτερη ανθρώπινη σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο».
Καθώς η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς, οι συμμετέχοντες κρατούσαν ψηλά πολύχρωμες ομπρέλες φορώντας τα ασορτί μπλουζάκια τους για να δημιουργήσουν τον σχηματισμό της σημαίας Pride.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Κλάρα Μπρουγκάντα, η οποία δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρθηκε από τους Latin Times : «Η Πόλη του Μεξικού είναι και θα συνεχίσει να είναι η πόλη των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Αυτή η μνημειώδης εικόνα που σχεδιάζουμε με τα σώματά μας και τα χρώματά μας θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα προς τη χώρα και τον κόσμο».
«Η Πόλη του Μεξικού είναι η πρωτεύουσα της υπερηφάνειας, της ποικιλομορφίας, της ειρήνης ».
Η επίδειξη αλληλεγγύης, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση αυτού του είδους στην ιστορία του Μεξικού.
Πλάνα του σχηματισμού καταγράφηκαν με drone, με τις εικόνες και τα βίντεο να γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί εξέφρασαν τη χαρά τους που είδαν τέτοια ενότητα στην πόλη, με ένα σχόλιο κάτω από ένα βίντεο της επίδειξης να αναφέρει: «Θα είμαι για πάντα περήφανος που είμαι Μεξικανός».

Η Πόλη του Μεξικού συνεχίζει να ηγείται του αγώνα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο Μεξικό. Το 2009, έγινε η πρώτη πόλη στη Λατινική Αμερική που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου . Στη συνέχεια, το 2020, πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο, καθιστώντας την πρώτη δικαιοδοσία στο Μεξικό που απαγόρευσε την επιβλαβή πρακτική της θεραπείας μεταστροφής .